A 8 legfinomabb palacsinta receptje Gyermeknapra!
Káposztás,diós,almás,habos,csirkés és király…Nekem mindig összefut a nyál a számban ha egy ínycsiklandó palacsintára gondolok. Íme most 8 féle variációban készíthetjük el.
Hozzávalók (a töltelékhez):
20 dkg túró, 1 kanál vaj, 2 kanál tejfel, 2 tojássárgája, mazsola, kandírozott gyümölcs, füge, cukor, vaníliás cukor; a sütéshez: 1 egész tojás, 1 deci tej vagy tejfel, 2 tojás fehérje, 1 kanál porcukor, mazsola, mandula.
Elkészítése:
A túrót a vajjal, a tojássárgájával, a cukorral, a tejfellel elkeverjük, hozzáadjuk a mazsolát, a kandírozott gyümölcsöt, a fügét, és a masszával megtöltjük a palacsintákat. Összetekerjük, vajjal kikent tálba szorosan egymás mellé rakjuk, és pár percre betesszük a sütőbe. A tejben elkeverjük a tojást, hozzáadjuk a felvert fehérjéket, és az egésszel nyakon öntjük a palacsintákat, megszórjuk mazsolával, mandulával, megcukrozzuk, és megsütjük.
Csirkés palacsinta
Hozzávalók (a töltelékhez):
1 fej hagyma, 15 dkg gomba (sampinyon), 2 db főtt csirkemell (vagy ennek megfelelő mennyiségű más, maradék szárnyas), pirospaprika, 2 evőkanál olaj, 4 deci víz, 15 dkg zöldborsó (konzerv).
Elkészítése:
A hagymát és a gombát megtisztítjuk, apróra vágjuk, a húst is vékony csíkokra vágjuk. A hagymát és a gombát megpirítjuk az olajon, hozzáadjuk az apróra vágott húst, felöntjük vízzel, s amikor megpuhult, hozzáadjuk a zöldborsót. Ha kész, a felesleges szaftot leszedjük, és a keveréket a palacsintákba töltjük. A pörköltszaftot mártásként adjuk a palacsinta mellé.
Palacsinta rizskásával
20 dkg rizst tejben puhára főzünk, főzés közben teszünk bele 10 dkg apróra tört mandulát, és hagyjuk kihűlni. Egy tálban habosra verünk 7 dkg vajat, beleütünk 2 egész tojást, 4 tojás sárgáját, és annyi cukrot, hogy elég édes legyen. Beletesszük a főtt rizskását, és jól eldolgozzuk, hogy ne legyen csomós. A keveréket 3 részre osztjuk. Az egyikbe reszelt narancshéjat keverünk, a másodikba egy tábla reszelt csokoládét, a harmadikba 3 kanál baracklekvárt. 4 tojás fehérjét kemény habbá verjük, ezt is háromfelé osztjuk, és mindegyik tésztába belekeverjük. Ezután vékony palacsintákat sütünk. Vajjal kikenünk egy tortaformát, és kibéleljük palacsintával, erre ráöntjük a narancsízű rizst, ezt befedjük palacsintákkal, erre jön a csokoládés rizs, ismét palacsinták következnek, majd a barackos rizs. Ezt is palacsintával fedjük be, megkenjük tejfellel és pirosra sütjük.
Hozzászólás zárolva.