A fácán és az aszalt szilva szerencsés találkozása
A vadételek közül a fácánt a legtöbben csak levesként ismerik. Következő receptünk azonban igazi vendégváró főétellé varázsolja ezt a színes szárnyast, amellyel minden vendégét lenyűgözheti!
Hozzávalók
1 megtisztított fácán
25 deka magozott aszalt szilva
3 gerezd fokhagyma
1 deci olívaolaj
1 evőkanál mustár,
1 kávéskanál köménymag
só, bors
Elkészítése
Az aszalt szilvát langyos vízbe beáztatjuk. Az olajba keverjük a zúzott fokhagymát és a mustárt, majd sózzuk, borsozzuk. A fácánt kívül-belül – a bőre alatt is – bekenjük a fűszeres olajjal. A hasüregét megtöltjük a lecsepegtetett szilvával, majd sütőedénybe tesszük, aláöntjük a szilva áztatóvizét, és rászórjuk a köménymagot. Közepes hőmérsékletű sütőben megsütjük. Az adagoknál számoljunk azzal, hogy a fácán nem kifejezetten testes madár…
További ínycsiklandó Életforma-receptek itt!
A receptekhez szükséges alapanyagok akciós árai
a Mindenár.hu
rendszeresen frissülő oldalán!
Áruházválasztóval!
Hozzászólás zárolva.