Facebook hozzászólás
833

A SZEZON KIHAGYHATATLAN FOGÁSA

A nyár örök slágere: lecsó

Javában szezonja van már a nyár talán legkedveltebb és leggyorsabban elkészíthető melegételének, a lecsónak. Jöhet egy elronthatatlan és szupergyors kolbászos-cukkinis recept ebédre vagy vacsorára?

Ahány ház, annyi féle képpen készítik idehaza a lecsót. Van, ahol a klasszikus verzió a favorit, máshol a hagyma-paprika-paradicsom trión túl más zöldségek, hús, fűszer, vagy akár rizs is kerül a serpenyőbe. Mutatjuk a mi kedvenc receptünket!

Te hogyan készíted?(Fotó: Pixabay)
Te hogyan készíted? (Fotó: Pixabay)

 

Hozzávalók 4 főre:  50 dkg paradicsom, 1 kg lecsópaprika, 1 db nagyobb (vagy 2 kisebb) vöröshagyma, 1 db cukkini, 3 pár debreceni kolbász, 4-6 db tojás, olívaolaj, só és fekete bors.

Elkészítés: első lépésként jól mossuk át a zöldségeket. Karikázzuk fel a kicsumázott paprikát, a paradicsomot, a cukkinit és nagyjából ujjnyi vastagra a kolbászt, majd a vöröshagymát is apró darabokra vágjuk.

A vöröshagymát három evőkanál forró olajon megdinszteljük, erre kerüljön bele a kolbász, amit a hagymával süssünk át. Utána jöhet a paprika.  A paradicsomot csak azután tegyük bele a serpenyőbe, amikor a paprika már kicsit összefonnyadt és üveges, nehogy bő levet eresszen. Legvégül a cukkinit adjuk a lecsóhoz. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. A lecsót saját levében, lefedve puhára pároljuk hozzávetőleg 20 percig, közepes lángon.

A tojásokat akár habosra felverve a lecsóba tesszük és főzzük még néhány percig, akár külön megsütve az étel tetejére halmozzuk. Magában vagy kenyérrel fogyasszuk.

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!