Facebook hozzászólás
222

A test öröme: citrusos csirke

A Clean Eating arról szól, hogy mindig úgy add a legjobbat a testednek, hogy mellette a lelked is örüljön. Fontos, hogy az étkezésben valódi örömöt találj. Ez pedig nem kajakómás, puffadásos ál-örömöt, sem a lemondásokkal teli önsanyargatást jelenti. Az étel tehát üzemanyag egy tökéletesebb, fittebb testhez, és forrás egy boldogabb lélekhez.

Ennek szellemében készült ez az üdítő csirkemelles étel, ami ahelyett, hogy a már unott sült csirkeszeletté vált volna egy üde, különleges lime-os, fűszeres élménnyé vállt.

Hozzávalók négy éhes szájhoz:

Kép: Clean Eating
  • 2 db csirkemell filézve
  • 2 db lime
  • 0,5 narancs leve
  • egy kis csokor koriander
  • egy kis fej lilahagyma
  • 1 ek. nyers méz (diétában elhagyható)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek. olívaolaj
  • 1 kiskanál himalája só
  • kevés örölt bors

Elkészítés:

1. Facsard ki a két lime és a fél narancs levét és öntsd egy turmixgépbe. Aprítsd fel a hagymát, a koriandert és a fokhagymát, majd öntsd hozzá az összes többi hozzávalóval (persze a kivéve csirke) és turmixold közepes fokozaton 15 másodpercig. Ezután add hozzá az olívaolajat és pár másodpercig alacsony fokozaton ezzel is turmixold össze. Ez a pác.

2. A csirkemelleket vágd kb. 4 szeletre és alaposan forgasd bele a pácba. Ha igazán jót akarsz tedd így hűtőbe állni 1-2 óráig, ha sietsz akkor azonnal kezd el sütni. Süsd forró serpenyőben oldalanként kb. 4 percig.

Ilyen egyszerű elkészíteni. Az így készült húst remekül használhatod salátákban, vagy basmati rizzsel tálalva főételnek. Ha tetszett, és ízlett is, próbálj ki egy másik receptet is! Ha pedig szereted a csirkét és a lime-ot, próbáld ki ezt a receptet is!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!