A test öröme: citrusos csirke
A Clean Eating arról szól, hogy mindig úgy add a legjobbat a testednek, hogy mellette a lelked is örüljön. Fontos, hogy az étkezésben valódi örömöt találj. Ez pedig nem kajakómás, puffadásos ál-örömöt, sem a lemondásokkal teli önsanyargatást jelenti. Az étel tehát üzemanyag egy tökéletesebb, fittebb testhez, és forrás egy boldogabb lélekhez.
Ennek szellemében készült ez az üdítő csirkemelles étel, ami ahelyett, hogy a már unott sült csirkeszeletté vált volna egy üde, különleges lime-os, fűszeres élménnyé vállt.
Hozzávalók négy éhes szájhoz:
- 2 db csirkemell filézve
- 2 db lime
- 0,5 narancs leve
- egy kis csokor koriander
- egy kis fej lilahagyma
- 1 ek. nyers méz (diétában elhagyható)
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek. olívaolaj
- 1 kiskanál himalája só
- kevés örölt bors
Elkészítés:
1. Facsard ki a két lime és a fél narancs levét és öntsd egy turmixgépbe. Aprítsd fel a hagymát, a koriandert és a fokhagymát, majd öntsd hozzá az összes többi hozzávalóval (persze a kivéve csirke) és turmixold közepes fokozaton 15 másodpercig. Ezután add hozzá az olívaolajat és pár másodpercig alacsony fokozaton ezzel is turmixold össze. Ez a pác.
2. A csirkemelleket vágd kb. 4 szeletre és alaposan forgasd bele a pácba. Ha igazán jót akarsz tedd így hűtőbe állni 1-2 óráig, ha sietsz akkor azonnal kezd el sütni. Süsd forró serpenyőben oldalanként kb. 4 percig.
Ilyen egyszerű elkészíteni. Az így készült húst remekül használhatod salátákban, vagy basmati rizzsel tálalva főételnek. Ha tetszett, és ízlett is, próbálj ki egy másik receptet is! Ha pedig szereted a csirkét és a lime-ot, próbáld ki ezt a receptet is!
Hozzászólás zárolva.