Áfonyás szarvasbélszín, amire nem lehet nemet mondani
Nem könnyű eledel és a hozzávalók beszerzése sem egyszerű, de megéri küzdeni vele, mert a szarvashús áfonyalekvárral klasszikus és megunhatatlan párosítás. Ha még nem próbálta, épp itt az ideje!
1,5 kg szarvasbélszín,
0,5 kg gomba,
1 fej vöröshagyma,
1 liter vadalaplé,
3 dl vörösbor,
2 dl tejszín,
1 evőkanál áfonyalekvár,
olaj, só, bors.
Elkészítése:
A felszeletelt gombát az apróra vágott vöröshagymával kevés olajban megpároljuk, sózzuk, borsozzuk, majd félretesszük. A húst sózzuk, borsozzuk, először minden oldalán hirtelen megsütjük, majd kisebb tűzön átsütjük. Ha kész, a pecsenyelevet a liter vadalaplével fölforraljuk, a felére lefőzzük, majd hozzáadjuk a vörösborral összekevert tejszínt és az áfonyalekvárt, és az egészet összeforraljuk. A felszeletelt húst tálra tesszük, körberakjuk a párolt gombával. kínáljuk ropogós tepsis burgonyával, a mártást csészében tálaljuk.
Hozzászólás zárolva.