Facebook hozzászólás
437

Áfonyás szarvasbélszín, amire nem lehet nemet mondani

Nem könnyű eledel és a hozzávalók beszerzése sem egyszerű, de megéri küzdeni vele, mert a szarvashús áfonyalekvárral klasszikus és megunhatatlan párosítás. Ha még nem próbálta, épp itt az ideje!

Hozzávalók:

1,5 kg szarvasbélszín,

0,5 kg  gomba,

1 fej vöröshagyma,

1 liter vadalaplé,

3 dl vörösbor,

2 dl tejszín,

1 evőkanál áfonyalekvár,

olaj, só, bors.

Elkészítése:

A felszeletelt gombát az apróra vágott vöröshagymával kevés olajban megpároljuk, sózzuk, borsozzuk, majd félretesszük. A húst sózzuk, borsozzuk, először minden oldalán hirtelen megsütjük, majd kisebb tűzön átsütjük. Ha kész, a pecsenyelevet a liter vadalaplével fölforraljuk, a felére lefőzzük, majd hozzáadjuk a vörösborral összekevert tejszínt és az áfonyalekvárt, és az egészet összeforraljuk. A felszeletelt húst tálra tesszük, körberakjuk a párolt gombával. kínáljuk ropogós tepsis burgonyával, a mártást csészében tálaljuk.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

7 dolog, ami télen is kiváló kerti elfoglaltság lehet

Ahogy beköszönt a tél, sokan hajlamosak elfeledkezni a kert nyújtotta lehetőségekről, pedig ilyenkor is rengeteg…

Minden, amit tudni érdemes a szemfenékvizsgálatról

A tévhitekkel ellentétben a szemészeti vizsgálat nem egyenlő az optikákban végzett éles látás vizsgálattal.…
1 / 3 462

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!