Facebook hozzászólás
131

Alma pongyolában és csokis, kókuszos csemege

Lehet, hogy mások más néven talán már ismerik, ám én így tanultam anyukámtól, ő pedig, a nagyanyámtól. Ráadásul a tél után már lehet, hogy unjuk az almát önmagában enni. Ezt a finom csemegét viszont például kirándulni is elvihetjük.

Alma pongyolában

Hozzávalók:

2 tojás, kb. 1 bögre liszt, 1 evőkanál cukor, fél liter tej, csipetnyi só, fejenként 2 szép alma.

Elkészítés:

A hozzávalókból készítsünk jó sűrű palacsinta tésztát, kb. olyat, mint amikor párizsiasan sütjük ki a húst. Az almáknak szúrjuk ki a közepét, és emeljük ki a magházát, tisztítsuk meg, majd szeleteljük fel kb 1,5 cm-es kerek szeletekre.

Az almaszeleteket forgassuk meg lisztben, majd a sűrű palacsintatésztában és bő, forró olajban süssük ki aranybarnára. Szalvétán, vagy papírtörlőn csepegtessük le, s már kész is.

Hidegen, melegen nagyon finom, akár leves után, akár önmagában. Ha szeretik a gyerekek, még egy kis fahéjas porcukorral is megszórhatjuk.

Kókuszos, csokis csemege

Kicsit hosszadalmasabb elkészíteni, sütéssel együtt kb. másfél óra, de nagyon-nagyon finom, s a szekrényben heverő maradék csokikat is elhasználhatjuk hozzá.

Hozzávalók:

6 tojás

6 evőkanál cukor

6 evőkanál liszt

2 táblányi csokoládé – lehet mindenféle maradék nyuszi, télapó, tojás stb. a lényeg, hogy töltetlen legyen. Mindegy, hogy keserű, vagy édes csoki, a legjobb vegyesen.

1 dl. tej

1 zacskó kókuszreszelék.

Elkészítés:

A tojásból, lisztből, cukorból készítsünk piskóta tésztát, s akkora tepsiben süssük meg, hogy kb. 3 cm magas legyen. Ha megsült borítsuk ki, s hagyjuk kihűlni.

A csokikat tördeljük fel, és egy kis lábasban tegyük fel olvadni kis lángon. Ha felolvadt, öntsük hozzá az 1 dl. tejet, és rotyogtassuk össze. Tartsuk melegen. A kókuszreszeléket öntsük egy lapos és széles kis tálba, vagy mélytányérba.

A piskótatésztát vágjuk kb. 3-4 cm-es hasábokra, forgassuk meg előbb az olvasztott csokiban, majd a kókuszreszelékben, mindkettőben jó alaposan, s rendezzük tálra. Kicsit hagyjuk állni, hogy a csoki kihűljön, és egy kicsit megkeményedjen.

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!