Almás csirkecombok
Az almaszezon kezdetével a friss gyümölcsökkel készített ételekkel elvarázsolhatjuk vendégeinket. Az almás csirke minden vendégségnél tuti befutó, de családunk is imádni fogja!
Hozzávalók:
6 darab közepes csirkecomb,
1 kiló savanykás alma,
2-3 szegfűszeg,
kis darab fahéj,
fél citrom leve és reszelt héja,
4 deci húsleves,
1 evőkanál méz,
só, fehérbors,
2 evőkanál olaj.
Elkészítése: a besózott, borsozott csirkecombokat serpenyőben elősütjük, majd egy tepsibe lerakjuk, aláöntjük a sütőlevet és a húslevest. Mérsékelt tűzön, saját levével locsolgatva aranysárgára sütjük. A meghámozott, cikkekre vágott almákat citromlével ízesített kevés vízben főni tesszük fel, majd hozzáadjuk a mézet, a fahéjat, a szegfűszeget, és puhára főzzük.
Kivéve a főzőléből az almamasszát áttörjük, majd a levének egynegyedével újraforralva – csipet sóval, a reszelt citromhéjjal ízesítve – krémszerűre sűrítjük. A húst tálra rakjuk, s köré öntjük az almapürét. Párolt rizzsel kínáljuk.
Hozzászólás zárolva.