Facebook hozzászólás
182

Almás csirkecombok

Az almaszezon kezdetével a friss gyümölcsökkel készített ételekkel elvarázsolhatjuk vendégeinket. Az almás csirke minden vendégségnél tuti befutó, de családunk is imádni fogja!

Az almaszezon kezdetével a friss gyümölcsökkel készített ételekkel elvarázsolhatjuk vendégeinket. – Kép: Pixabay

Hozzávalók:

6 darab közepes csirkecomb,

1 kiló savanykás alma,

2-3 szegfűszeg,

kis darab fahéj,

fél citrom leve és reszelt héja,

4 deci húsleves,

1 evőkanál méz,

só, fehérbors,

2 evőkanál olaj.

Elkészítése: a besózott, borsozott csirkecombokat serpenyőben elősütjük, majd egy tepsibe lerakjuk, aláöntjük a sütőlevet és a húslevest. Mérsékelt tűzön, saját levével locsolgatva aranysárgára sütjük. A meghámozott, cikkekre vágott almákat citromlével ízesített kevés vízben főni tesszük fel, majd hozzáadjuk a mézet, a fahéjat, a szegfűszeget, és puhára főzzük.

Kivéve a főzőléből az almamasszát áttörjük, majd a levének egynegyedével újraforralva – csipet sóval, a reszelt citromhéjjal ízesítve – krémszerűre sűrítjük. A húst tálra rakjuk, s köré öntjük az almapürét. Párolt rizzsel kínáljuk.

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!