Almás édességek
Amellett, hogy egészséges és mindig elérhető gyümölcs, változatos finomságokat is készíthetünk belőle. Mindössze fél óra alatt elkészíthetőek ezek az édességek!
Elkészítés: Az almákat megmossuk, meghámozzuk, négyfelé vágjuk és kicsumázzuk. Meglocsoljuk citromlével és nagyon kevés víz hozzáadásával addig főzzük, amíg az alma szét nem esik és a leve el nem párolog. Még melegen áttörjük, majd hozzáadjuk a cukrot, és gyakori kevergetéssel a forráspontig hevítjük. A felületén képződő habot szűrőkanállal leszedjük, hogy a kocsonya ne legyen zavaros.
Addig főzzük, amíg egy cseppet kistányérra csepegtetve már nem folyik el, megdermed.
Az almakocsonyát kelyhekbe osztjuk, és tálalásig hideg helyen tartjuk.. Édes ostyával vagy babapiskótával tálaljuk.
Ha nem akarjuk rögtön elfogyasztani, kivizezett őzgerinc formába öntjük, kifagyasztjuk, több adagra szeleteljük. Folpackba göngyölve a hűtőben tároljuk.
Tejberizsbe, tejbedarába keverve kitűnő és kedvelt gyerekcsemege.
Idő:35-40 perc
Jó étvágyat!
Hozzászólás zárolva.