Facebook hozzászólás
246

Almás-zsályás tepsis krumpli és Boros rakott káposzta

A burgonya és a káposzta több ezer éve fontos tápláléka az embernek, és napjainkra sem veszített népszerűségéből. Nagyon sokféle és finom fogás készíthető belőlük, ráadásul mindkettő igen egészséges is.

Almás-zsályás tepsis krumpli

Hozzávalók: 80 deka burgonya, 2 kisebb fej vöröshagyma, 2 savanykás alma, 10 deka reszelt edámi sajt, 2 deci tejszín, 3 deka vaj, néhány szál friss zsálya, só és őrölt bors.

Elkészítése: a burgonyát, a hagymát és az almát megtisztítjuk, egyforma szeletekre vágjuk, majd lerakjuk egy kivajazott sütőedénybe: alulra a burgonyát, amelyet sózunk, borsozunk, rá a hagyma-, majd az almakarikákat. A tejszínt szintén megsózzuk, és leöntjük vele a lerakott burgonyát. Megszórjuk a reszelt sajttal és az apróra vágott zsályával. Előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük.

Tejszínes-boros rakott káposzta

Hozzávalók: 40 deka darált hús, 60 deka savanyú káposzta, 2 kisebb fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 3 deci száraz fehér bor, 2 deci tejföl, 2 deci tejszín, 1 evőkanál cukor, 15 deka főtt, füstölt tarja, 15 deka félig főtt rizs, 15 deka reszelt trappista, só, őrölt bors, 2 evőkanál olaj.

Elkészítése: az olajon megpároljuk az apróra vágott hagymát és a fokhagymát, majd ráöntjük a cukrot. Ha már karamellizálódik, hozzáadjuk a káposztát, és néhány percig együtt pirítjuk, majd aláöntjük a bort és körülbelül 15 percig pároljuk. Hozzátesszük a darált húst, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és majdnem puhára pároljuk. Egy sütőedény aljára lerakjuk a húsos káposzta felét, a félig főtt rizzsel betakarjuk, majd rászórjuk a felkockázott füstölt tarját, végül rátesszük a maradék húsos káposztát. A tejfölt összekeverjük a tejszínnel, amit sózunk, borsozunk, majd a lerakott káposztára öntjük. A tetejét megszórjuk reszelt sajttal, és előmelegített sütőben 20-25 perc alatt pirosra sütjük.

Forrás:  Konyha&Fürdő magazin



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!