Facebook hozzászólás
299

Aludttejes tökfőzelék sült csirkével

Tudják, hogy a tökkáposzta nem más, mint a hagyományos főző- vagy úritökből készült főzelék régies elnevezése? Az alábbi étel is egy régi recept szerint készül, de ismertebb nevén simán töknek nevezzük.

Elkészítési idő: 30 perc
Energiatartalom: 1 adag 420 kcal

Hozzávalók 4 személyre:

1/2 liter aludttej
1,5 kg tök
1 csokor kapor
1 csokor petrezselyemzöld
ízlés szerint csombor
1 fej vöröshagyma
2 evőkanál finom liszt
1 késhegynyi pirospaprika
1 evőkanál zsír
ízlés szerint kristálycukor
ízlés szerint őrölt bors és só

A nyers tököt meghámozom, magházát eltávolítom, 3-4 ujjnyi széles szeletekre vágom, majd tökgyalun legyalulom. Besózom, és egy fél óráig állni hagyom. (Ha mélyhűtött gyalult tököt használok, akkor ezek a műveletek természetesen elmaradnak.)

Vékony piros rántást készítek: a forró zsírba beleteszem az apróra vágott hagymát, a petrezselyem zöldjét, a pirospaprikát, a lisztet, s ha megpirult, feleresztem a felvert aludttejjel. Beleteszem a kinyomkodott, kifacsart tököt és a kaprot. A csombort összekötve főzöm benne, amíg a tök meg nem puhul. Sóval, cukorral és egy pici borssal ízesítem. A kész főzelékből az  összekötözött csombort kiszedem.

A tökkáposztát ropogósra sült csirkével ajánlom tálalni.

Forrás: www.videkize.hu

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!