Aludttejes tökfőzelék sült csirkével
Tudják, hogy a tökkáposzta nem más, mint a hagyományos főző- vagy úritökből készült főzelék régies elnevezése? Az alábbi étel is egy régi recept szerint készül, de ismertebb nevén simán töknek nevezzük.
Elkészítési idő: 30 perc
Energiatartalom: 1 adag 420 kcal
1/2 liter aludttej
1,5 kg tök
1 csokor kapor
1 csokor petrezselyemzöld
ízlés szerint csombor
1 fej vöröshagyma
2 evőkanál finom liszt
1 késhegynyi pirospaprika
1 evőkanál zsír
ízlés szerint kristálycukor
ízlés szerint őrölt bors és só
Vékony piros rántást készítek: a forró zsírba beleteszem az apróra vágott hagymát, a petrezselyem zöldjét, a pirospaprikát, a lisztet, s ha megpirult, feleresztem a felvert aludttejjel. Beleteszem a kinyomkodott, kifacsart tököt és a kaprot. A csombort összekötve főzöm benne, amíg a tök meg nem puhul. Sóval, cukorral és egy pici borssal ízesítem. A kész főzelékből az összekötözött csombort kiszedem.
A tökkáposztát ropogósra sült csirkével ajánlom tálalni.
Forrás: www.videkize.hu
Hozzászólás zárolva.