Facebook hozzászólás
206

Amerikai sajttorta

Buli lesz? Vagy a család enne egy különleges, ám egyszerű tortát? Most ezt a nagyon finom az amerikai sajttortát ajánljuk. Nem lehet elrontani! Jó étvágyat!

Amerikai sajttorta

Tésztaalap:

1+1/2 csésze kekszmorzsa
3 evőkanál (lehetőleg barna) cukor
1/2 csésze olvasztott vaj

Krém:

1 csésze túró
450 gramm krémsajt (Mascarpone, Azurro)
1 csésze cukor
2 evőkanál liszt
1 csomag vaníliás cukor vagy 2 kávéskanál vanília aroma
3 tojás
1/4 csésze tej
Csésze alatt 2.5 dl-es méret értendő.

Daráljuk le a kekszet keverjük össze a barna cukorral és az olvasztott vajjal. Kb. 20 cm átmérőjű, szétszedhető tortaforma aljába nyomkodjuk bele egyenletesen a keveréket.

– Melegítsük elő a sütőt 190fokra.
– Keverjük simára a túrót és adjuk hozzá keverés közben a többi hozzávalót.
– Töltsük a tésztaalapra és süssük 45-55 percig.
– Mielőtt kiszednénk a formából fél órát hagyjuk hűlni!

Tálalhatjuk gyümölcs öntettel, vagy kirakhatjuk a tetejét tetszés szerint gyümölccsel, esetleg tehetünk rá gyümölcs-zselét, de simán is nagyon finom.

Változatossá tehetjük ha ízesített kekszet használunk az alaphoz: fahéjasat, citromosat vagy csokisat. Utóbbihoz keverhetünk 1 evőkanál kakaóport!

Jó étvágyat!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!