Facebook hozzászólás
3 029

Amire titokban minden férfi vágyik: töltött oldalas

Kevés olyan húsétel van, amelyre egy férfi sem tud nemet mondani, de következő receptünk éppen ilyen. Ha kényeztetni akarja párját, akkor próbálja ki, az eredmény önmagáért beszél!

Töltött oldalas

Hozzávalók:

1 kg sertésoldalas,

25 dkg darált sertéshús,

2 zsemle,

2 tojás,

10 dkg gomba,

10 dkg füstölt sonka,

1 fej hagyma,

1 evőkanál olaj,

1 csomag friss zöldpetrezselyem,

só, őrölt bors, majoránna, pirospaprika.

2 evőkanál paradicsompüré,

1 dl bor,

Elkészítése:

A kicsontozott sertésoldalast felszúrjuk, hogy bő hely legyen a tölteléknek. Az olajban a finomra vágott hagymát megdinszteljük, hozzáadjuk a darált húst, a felszeletelt gombát, sózzuk, borsozzuk, és egy kicsit megpirítjuk. Ha kihűlt, belekeverjük a vízben megáztatott, kinyomkodott zsemléket, az apróra vágott sonkát és a zöldpetrezselymet, a pirospaprikát, a majoránnát, valamint a tojásokat. Jól összekeverjük, és megtöltjük vele az oldalast. Hústűvel a végeit lezárjuk, tepsibe tesszük, kívül is sózzuk, borsozzuk, majd leöntve forró zsírral – s közben levével locsolgatva – barnás-pirosra sütjük. Ha kész, kivesszük az edényből, s a pecsenyelébe tesszük a paradicsompürét, a bort s jól összeforraljuk, majd 1 evőkanál liszttel besűrítjük. Átszűrve külön edényben feltálaljuk a felszeletelt oldalashoz, s mellé gombás rizst és zelleres burgonyasalátát kínálunk.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

1 / 3 454

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!