Facebook hozzászólás
137

Anyukám receptje: Epres gombóc

Édesanyám feledhetetlen gombóc receptjét küldöm Önöknek. Én mindig egy nagy adagot szoktam belőle készíteni és teszek a mélyhütőbe is, így egész nyáron van epres gombócunk.

Epres gombóc

Hozzávalók: 40 dkg. főtt burgonya, 15 dkg. liszt, kevés só, 1 tojás, 3 dkg. vaj, 15 dkg. zsemlemorzsa és 5 dkg. vaj a morzsa pirításához, 8 dkg. vaj a tésztára, 12 dkg. porcukor és 60 dkg-1 kg. eper.

( Mi rengeteg, legalább 1 kg. zsemlemorzsát pirítunk, ez ízlés kérdése)

Elkészítése:

A héjában főtt, meghámozott és áttört burgonyát kihűlés után összegyúrjuk a liszttel, sóval, vajjal és tojással. Sima tésztává dolgozzuk ki és lisztezett gyúródeszkán kinyújtjuk. Négyszögletes lapokra vágjuk és minden lapocskára 1-1 epret teszünk. Aztán fölhajtjuk a sarkokat és gombócot formálunk belőlük. Lobogva forró, sós vízben kifőzzük. Kb. 5 percig forraljuk, majd szűrőkanállal kiszedjük, lecsurgatjuk, meglocsoljuk olvasztott vajjal. Aztán meghintjük pirított zsemlemorzsával és porcukorral.

Azaz ugyanúgy készül, mint a szilvás gombóc, csak szilva helyett érett, megtisztított és jól megmosott epret teszünk bele.

Remélem Önöknek is ízleni fog!

Jó étvágyat kíván hozzá: Erzsi

 Nézd meg az eddig beküldött recepteket!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!