Aranygyökér: aranyat ér nemcsak az olasz pasiknak
Ezt a receptet is kedvenc zöldségesemtől kaptam, aki hétről hétre lep meg szenzációs újdonságokkal. Ezúttal az aranygyökérrel ismerkedtem meg. Ebből kerekítettem végül ezt az olaszos remeket. Állítólag a szegény vidéki itáliai családok előszeretettel tálalták esténként. Nemcsak finom, de rendkívül egészséges is.
Ha keresed a piacon, ne lepődj meg, ha aranygyökér címen nem gyökeret, hanem szép nagy, jó tenyérnyi smaragdzöld leveleket kapsz! Ha megvan a zsákmány, iszkiri haza, és igazi, férfias, temperamentumos, és nem nehéz olasz étket dobhatsz össze!
Hozzávalók két éhes szájhoz:
- 6 -7 db nagy levél aranygyökér
- 25 dkg széles metélt vagy spagetti
- kb 1/2 dcl sűrített paradicsom
- ízlés szerint reszelt parmezán vagy más, számodra kedves reszelt sajt
- 1 kis fej hagyma apróra vágva
- 2×2 tk olíva olaj, vagy annak megfelelő zsiradél
- só
Elkészítés:
Tégy fel sós vizet forralni! Ha kész, a száraz tészta csomagolására írt módon főzd is meg, szűrd le, a zsiradék egyik felére dobd rá. Mosd meg az aranygyökér leveleit, majd itatgasd le. Tégy fel kevés zsiradékkal egy serpenyőt, majd lassan párold rajta az apróra vágott hagymát. Mint a sóskánál, tépd ki az aranygyökér középső, vastag erét. Aprítsd fel, majd a külön a leveleket is. Először dobd rá a hagymára a kockára vágott vastag ereket, ha megpuhultak, a levelek lágyabb részét, majd öntsd nyakon a sűrített paradicsommal! Ez mindössze pár perc! Nem is szabad tovább, nehogy elveszítse vitamintartalmát! Egy tányérra szedj ki tésztát, kicsit alakítsd fészekké! Közepébe jöhet az aranygyökeres, paradicsomos szós, majd alaposan szórd meg a sajttal!
Jó étvágyat kíván: Márti!
Ha ízlett, itt a másik tésztás recept, ami a pasiknak tuti bejön!
Hozzászólás zárolva.