Aszalt szilvával töltött baconos pulyka
Az édes szilva és a sós hús, valamint a szalonna – különleges ízhatást eredményez. Érdemes kipróbálni ezt a receptet, nem fog csalódást okozni az ünnepekre sem!
Hozzávalók:
50 dkg pulykamell
20 dkg aszalt szilva
30 dkg bacon szalonna
Ételízesítő, só, fehérbors
Olaj
Elkészítése:
A szép vékonyra kivert, enyhén megsózott hússzeletekbe aszalt szilvát rakunk, óvatosan feltekerjük, majd bacon szalonna csíkba göngyöljük. A felgöngyölt húsokat szorosan egymás mellé rakjuk olajozott tepsibe vagy hőálló edénybe. Ha végeztünk, kb. fél decivizet öntünk alá, letakarjuk alufóliával, és közepes tűzön fél óráig sütjük. Levesszük az alufóliát, majd hagyjuk pirulni kb. 15 percig. Óvatosan vegyük ki, hogy ne essenek szét a húsok!
Párolt rizs illik hozzá a legjobban, de ajánlott a vajas-tejes tört burgonya is.
Hozzászólás zárolva.