Facebook hozzászólás
212

Aszalt szilvával töltött baconos pulyka

Az édes szilva és a sós hús, valamint a szalonna – különleges ízhatást eredményez. Érdemes kipróbálni ezt a receptet, nem fog csalódást okozni az ünnepekre sem!

Hozzávalók:

50 dkg pulykamell

20 dkg aszalt szilva

30 dkg bacon szalonna

Ételízesítő, só, fehérbors

Olaj

Elkészítése:

A szép vékonyra kivert, enyhén megsózott hússzeletekbe aszalt szilvát rakunk, óvatosan feltekerjük, majd bacon szalonna csíkba göngyöljük. A felgöngyölt húsokat szorosan egymás mellé rakjuk olajozott tepsibe vagy hőálló edénybe. Ha végeztünk, kb. fél decivizet öntünk alá, letakarjuk alufóliával, és közepes tűzön fél óráig sütjük. Levesszük az alufóliát, majd hagyjuk pirulni kb. 15 percig. Óvatosan vegyük ki, hogy ne essenek szét a húsok!

Párolt rizs illik hozzá a legjobban, de ajánlott a vajas-tejes tört burgonya is.

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Nőként kiemelt szerepe van a jó alvásnak

Az alvás nem csupán a pihenés eszköze, hanem a szervezet regenerációjának és kiegyensúlyozott működésének…

Olívaolajjal a női egészségért

Az olívaolaj a mediterrán konyha egyik jellegzetes alapanyaga, ám nem csak a konyhában vehetjük hasznát. De ne…
1 / 3 465

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!