Aszalt szilvával töltött liba
Márton nap ugyan még messze van, mégsem szabad elfeledkeznünk a hazai konyhaművészetben viszonylag ritkán alkalmazott libából készült ételekről. Egy isteni libarecept, melyet mindenképpen ki kell próbálnia minden háziasszonynak!
Hozzávalók:
1 pecsenyeliba,
2-3 pecsenyelibamáj,
1 deci száraz vörösbor,
10 deka mazsola,
20 deka kimagozott aszalt szilva,
só,
bors,
1 csomag apróra vágott petrezselyemzöld.
Elkészítése:
a mazsolát és az aszalt szilvát 1-2 órára vízbe áztatjuk, amikor megpuhultak, apróra vágjuk. A pecsenyelibamájakat szintén apróra vágjuk, majd összekeverjük az aszalt gyümölcsökkel és a petrezselyemmel. Sózzuk, borsozzuk, a liba hasüregébe töltjük, s a nyílást összetűzzük. Sütőedénybe tesszük, aláöntjük a bort, majd kevés vizet aláöntve – időnként saját levével locsolgatva – puhára sütjük. Ha kész, tálra tesszük, s az átszűrt pecsenyelevet csészébe öntve – rizzsel vagy burgonyafánkkal tálaljuk.
További ízletes receptekért kattintson ide!
Hozzászólás zárolva.