Aszaltfügés-szilvás töltött liba
Libahúst jellemzően Márton-napkor vagy jeles ünnepeken készítenek a magyar konyhában, más alkalmakkor szinte csak a hízott libamáj merül fel ételként. Pedig a liba az egyik legfinomabb szárnyashús, és ez a receptünk egyenesen ínycsiklandóvá varázsolja!
Hozzávalók
1 pecsenyeliba a májával együtt
10 deka mazsola
20 deka kimagozott aszalt szilva
20 deka aszalt füge
2 narancs
só, bors
Elkészítése
A vízbe áztatott mazsolát, aszalt szilvát és fügét apróra vágjuk. A forró vízben alaposan megmosott narancs héját vékonyan lehámozzuk, és nagyon vékony csíkokra vágjuk. A pecsenyelibamájat és a szívet szintén apróra vágjuk, majd összekeverjük az aszalt gyümölcsökkel és a narancshéjjal. Sózzuk, borsozzuk, a tölteléket a hasüregbe töltjük, a nyílást összetűzzük. Sütőedénybe tesszük, kevés vizet aláöntve – időnként saját levével locsolgatva – puhára sütjük. Ha kész, tálra tesszük, s az átszűrt pecsenyelevet csészébe öntve tálaljuk.
További ínycsiklandó receptekért kattintson ide!
a Mindenár.hu
rendszeresen frissülő oldalán!
Áruházválasztóval!
Hozzászólás zárolva.