Átfáztál? Íme 5 leves recept, mely garantáltan felmelegít!
Hazánkban szinte elképzelhetetlen az ebéd, esetleg a vacsora leves nélkül. A leves, mint az étkezés bevezetője, étvágykeltő és étvágyfokozó hatású Ráadásul ebben a nagy hidegben, percek alatt felmelegít bennünket.
Közben a lisztet összegyúrjuk 1 evőkanál vajjal. A levest sóval, borssal és sherryvel ízesítjük, majd a vajas lisztet kis darabokban a levesbe keverjük. Tálaláskor megszórhatjuk turbolyával.
4. Avokádós medvehagymaleves
Hozzávalók: 2 avokádó, kis csokor medvehagyma, 1 kis fej vöröshagyma, 1 evőkanál vaj, 2 evőkanál liszt, ¼ liter tej, fél liter zöldségleves, 4 evőkanál tejföl, 6 cl tejszín, 1 evőkanál olívaolaj, só, bors, 3 szem szárított paradicsom
A raviolihoz: 10 dkg liszt, 20 g búzadara, 2 tojássárgája, só, víz, 15 dkg főtt, kockákra vágott sonka, 1 tojássárgája, 2 evőkanál tej, 1 kávéskanál vaj
A lisztből, búzadarából, tojássárgájából a sóval és vízzel tésztát készítünk, rövid ideig pihentetjük, majd vékonyra kinyújtjuk. Köröket szúrunk ki belőle, közepébe elosztjuk a sonkakockákat, széleit megkenjük tojással, félbehajtjuk, összeragasztjuk, széleit villával megszurkodjuk. Enyhén sós vízben megfőzzük.
Az avokádót pépesítjük. A vöröshagymát a vajban üvegesre pároljuk, liszttel megszórjuk, majd felengedjük a zöldséglevessel és a tejjel. Rövid ideig főzzük, hozzáadjuk az avokádópürét, majd újabb 1 percig főzzük. 8 medvehagymalevelet félreteszünk, a többit felszeleteljük, és a tejföllel összepépesítjük. Hozzáadjuk a leveshez, belekeverjük a tejszínt, és fűszerezzük.
Az olívaolajat felhevítjük, és a félretett medvehagymaleveleket ropogósra sütjük benne. A fennmaradt olajba beletesszük a vajat, és megpirítjuk benne a raviolit. A raviolit beletesszük a levesbe. A megsült medvehagymalevelekkel és csíkokra vágott szárított paradicsommal díszítve tálaljuk.
5. Sajtos hagymaleves
Hozzávalók: 40 dkg főzőhagyma, 6 evőkanál olaj, 2 evőkanál liszt, 1,2 l zöldségleves, fél csokor petrezselyem, 10 dkg ömlesztett sajt, 2 dl száraz fehérbor, só, bors, őrölt kömény, csipet cukor
A hagymát félbevágjuk, majd felszeleteljük. Felhevített olajon a hagymakarikákat 8-10 percig pároljuk. Megszórjuk liszttel, megpirítjuk, majd felengedjük a levessel, és felforraljuk. 5-10 percig gyenge tűzön főzzük.
A leveshez adjuk a vagdalt petrezselymet, az ömlesztett sajtot és a bort, majd újra felforraljuk. Sóval, borssal, köménnyel és csipet cukorral ízesítjük. Levesescsészékben, petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
Hozzászólás zárolva.