Facebook hozzászólás
268

Átfáztál? Íme 5 leves recept, mely garantáltan felmelegít!

Hazánkban szinte elképzelhetetlen az ebéd, esetleg a vacsora leves nélkül. A leves, mint az étkezés bevezetője, étvágykeltő és étvágyfokozó hatású Ráadásul ebben a nagy hidegben, percek alatt felmelegít bennünket.

Közben a lisztet összegyúrjuk 1 evőkanál vajjal. A levest sóval, borssal és sherryvel ízesítjük, majd a vajas lisztet kis darabokban a levesbe keverjük. Tálaláskor megszórhatjuk turbolyával.

4. Avokádós medvehagymaleves

Hozzávalók: 2 avokádó, kis csokor medvehagyma, 1 kis fej vöröshagyma, 1 evőkanál vaj, 2 evőkanál liszt, ¼ liter tej, fél liter zöldségleves, 4 evőkanál tejföl, 6 cl tejszín, 1 evőkanál olívaolaj, só, bors, 3 szem szárított paradicsom

A raviolihoz: 10 dkg liszt, 20 g búzadara, 2 tojássárgája, só, víz, 15 dkg főtt, kockákra vágott sonka, 1 tojássárgája, 2 evőkanál tej, 1 kávéskanál vaj

A lisztből, búzadarából, tojássárgájából a sóval és vízzel tésztát készítünk, rövid ideig pihentetjük, majd vékonyra kinyújtjuk. Köröket szúrunk ki belőle, közepébe elosztjuk a sonkakockákat, széleit megkenjük tojással, félbehajtjuk, összeragasztjuk, széleit villával megszurkodjuk. Enyhén sós vízben megfőzzük.
Az avokádót pépesítjük. A vöröshagymát a vajban üvegesre pároljuk, liszttel megszórjuk, majd felengedjük a zöldséglevessel és a tejjel. Rövid ideig főzzük, hozzáadjuk az avokádópürét, majd újabb 1 percig főzzük. 8 medvehagymalevelet félreteszünk, a többit felszeleteljük, és a tejföllel összepépesítjük. Hozzáadjuk a leveshez, belekeverjük a tejszínt, és fűszerezzük.

Az olívaolajat felhevítjük, és a félretett medvehagymaleveleket ropogósra sütjük benne. A fennmaradt olajba beletesszük a vajat, és megpirítjuk benne a raviolit. A raviolit beletesszük a levesbe. A megsült medvehagymalevelekkel és csíkokra vágott szárított paradicsommal díszítve tálaljuk.

5. Sajtos hagymaleves

Hozzávalók: 40 dkg főzőhagyma, 6 evőkanál olaj, 2 evőkanál liszt, 1,2 l zöldségleves, fél csokor petrezselyem, 10 dkg ömlesztett sajt, 2 dl száraz fehérbor, só, bors, őrölt kömény, csipet cukor
A hagymát félbevágjuk, majd felszeleteljük. Felhevített olajon a hagymakarikákat 8-10 percig pároljuk. Megszórjuk liszttel, megpirítjuk, majd felengedjük a levessel, és felforraljuk. 5-10 percig gyenge tűzön főzzük.

A leveshez adjuk a vagdalt petrezselymet, az ömlesztett sajtot és a bort, majd újra felforraljuk. Sóval, borssal, köménnyel és csipet cukorral ízesítjük. Levesescsészékben, petrezselyemmel megszórva tálaljuk.





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!