Facebook hozzászólás
225

„Az én pisztrángom”

Van egy nagyon kedves barátnőm, aki egyáltalán nem főz, pedig három gyereke van. Emiatt sokszor bosszankodik az anyukája, de mi ilyennek szeretjük, és hála istennek, ő sem feszül miatta. Viszont, ha hozzá megyünk vendégségbe, akkor tudjuk, hogy vagy visszük az ennivalót, vagy ott helyben nekiállunk készíteni valamit. Ő pedig mindannyiszor csodálkozva nézi, mi mindent varázsoltunk elő a hűtőjéből.

Egy ilyen vendégeskedés alkalmával vittem át hozzájuk négy darab pisztrángot, és bekukkantva a frizsiderjükbe született meg az alábbi recept. Pisztráng evésekor még alapos filézés után is nagyon kell vigyázni a szálkákra! A gyerekeknek vagy szinte péppé zúzva adjuk, vagy ügyesen tanítsuk meg őket, hogyan passzírozzanak minden egyes falatot a szájpadlásukhoz, hogy megérezzék a legapróbb szálkát is a falatokban. Én nagyon apró, szálaira széthúzott falatokra válogatva teszem a pisztrángot a tányérjukra.

Hozzávalók:
4 friss, tisztított pisztráng
4 szelet bármilyen szárazabb sonka (például serrano)
8 gerezd fokhagyma félbevágva
friss rozmaring
liszt (lehet paprikás is) a megforgatáshoz
olaj, só, bors

A pisztrángot megmosom, leszárítgatom, sóval és borssal kívül-belül fűszerezem. Mindegyikbe egy szelet sonkát fektetek, azokba pedig egyenként négy fél fokhagymát helyezek el, jó adag
rozmaringlevél társaságában. A halat nedves fogvájóval összetűzöm, és a lisztben megforgatom.
Ezután a pisztrángokat olajban mindkét oldalukon aranyszínűre sütöm. Azonnal tálalom. Akinek kedve van, kívülről is sonkába göngyölheti a pisztrángokat, vagy az olajban a halak mellett még kisüthet pár sonkaszeletet.

 

 Forrás: Demcsák Zsuzsa- Konyha, tündérek nemrég megjelent receptkönyvéből



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!