Az ideális reggeli a hétvégén: sonkás-zöldfűszeres palacsinta
A hozzávalók hagyományosan ott lapulnak a magyar kamrák polcain, a végeredmény pedig igazi ínyencség! Az ízletes palacsintatekercsek ráadásul látványosak is. Próbálja ki a következő receptet, nem bánja meg!
Hozzávalók:
30 dkg fimomliszt,
8 tojás,
4 dl tej,
2 dl szódavíz,
20 dkg füstölt, főtt sonka,
5 dkg margarin,
1 csokor petreszelyem,
20 dkg szemlemorzsa
só, bors, szerecsendió,
Elkészítés:
Elkészítjük a hagyományos sűrűségű palacsintamasszát, félórát pihentetjük, kisütünk belőle kb 8 palacsintát.A töltelékhez felkockázzuk a sonkát, forró margarinban pirítjuk, sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük. Meghintjük 40 g liszttel, aztán felöntjük tejjel és addig főzzük folyamatosan kavargatva, míg a massza elválik az edény falától. Ekkor lehúzzuk a tűzről, gyorsan elkeverjük benne a 2 tojást és a finomra vágott petrezselymet.
A kisütött palacsintá közepébe tölteléket halmozunk, majd a két oldalukat szorosan behajva feltekerjük őket. A amradék 100 g lisztben és 3 tojásban megforgatjuk atekercseket és már serceghetnek is a forró, bő olajban. tálalás előtt a felesleges olajat papírkendővel felitatjuk a tekercsekről. Párolt zöldségek, héjában főtt burgonya, rizibizi, snidlinges tartármátás illenek hozzá köretként.
Hozzászólás zárolva.