CSEH REMEK
Barna sörben párolt csülök
Jellemzően ünnepi étel, de megállja a helyét egy vasárnapi ebédnél is. Jól illik hozzá a knédli vagy a szalvétagombóc, de egy szelet puha, fehér kenyérrel is vállalható. Cseh szomszédaink kedvence, nem véletlenül!
Hozzávalók:
- 1-1,2 kg csont nélküli csülök
- 0,5 liter barna sör
- 2-3 szál répa
- 1-2 szál gyökér zöldség
- 3-4 fej barna csiperke
- 1 kisebb fej hagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 1/2 fej karalábé
- 2-3 tk sertés sült fűszerkeverék
- só és bors
Elkészítés:
- Egy fedeles sütőtálba terítsük el a csülköket, bőrös felével lefelé. Sózzuk, borsozzuk, és hintsük meg a fűszerkeverékkel.
- Pucoljuk, meg a zöldségeket, vágjuk nagyobb darabokra, és borítsuk be a csülköt. Öntsük fel a sörrel, fedjük le és 165-170 fokos sütőben, pároljuk 180-200 percet. Egy óra után fordítsuk meg a húst, a zöldségeket igazgassuk bele a sörbe. Az utolsó 20-25 percben vegyük le a tetejét az edényről, és úgy pirítsuk. Sütés után hagyjuk az edényben kihűlni, és langyosan szeleteljük. Jól illik hozzá a hagymás tört burgonya vagy a knédli.
Jó étvágyat kíván hozzá: Somogyi Zoltán Max
Mézes-mustáros füstölt sült csülök Mártinál
Ajándékba kaptam nemrég egy fantasztikus füstölt csülköt. Végre tehát eljött az alkalom, hogy kipróbáljam a lőrinci nagyim nemrég fellelt receptjét. Nem bonyolult, mégis nagyon finom, és olyan illatok terjedtek otthon, hogy még a szomszéd kutyája is feltűnő érdeklődést mutatott az alkotás iránt.
Hozzászólás zárolva.