Borsos-fokhagymás túrópogácsa
Ez nem az a hagyományos liszttel gyúrt és tepsiben kisütött pogácsa. Ez inkább a kőrözött félék csoportjába tartozó finomság. Igazán különleges ízesítésével egy könnyű, fogyókúrás vacsora fő alkotóeleme lehet némi saláta és pirítós kíséretében. Imádni fogjátok!
Hozzávalók:
● 30 deka juhtúró
● 10 deka tehéntúró
● 10 deka vaj
● 2 gerezd fokhagyma
● 1 csokor metélőhagyma
● bors, só
Elkészítés:
A kétféle túrót áttörjük, hozzáadjuk a vajat, az apróra vágott metélőhagymát, a zúzott fokhagymát, majd megsózzuk és összedolgozzuk. Egy napig a hűtőszekrénybe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek. „Másnaposan” kisebb pogácsákat formálunk belőle, majd a tányérba szórt durván őrölt borsban megforgatjuk. Pirítós kenyeret és salátát kínálunk mellé.
● Nincs sok tennivaló ezzel a finom, fűszeres étellel, ha jól összeért, már csak egy csinos tányér kell hozzá, hogy szépen tálalhassuk. Erre biztos, hogy megteszi ez a nagyméretű szögletes kerámiatányér. Akár a salátát is mellé tehetjük.
● További Életforma-receptek itt!
A receptekhez szükséges alapanyagok akciós árai
a Mindenár.hu
rendszeresen frissülő oldalán!
Áruházválasztóval!
Hozzászólás zárolva.