Facebook hozzászólás
603

Caracas torta, a csíkos csoda

Picit munkás ez a torta a kétféle krém miatt, de megéri, mert nagyon finom! A könnyű csokis-karamelles krémek felejthetetlenné teszik. Ráadásul milyen csinos…

Kép: Piac & Profit/Bartos Gyula

Hozzávalók
20 deka fekete csoki
4-4,5 deci tejszín
1,2 deci tej
10 deka porcukor
2 tojássárgája
1 deka keményítő
2 levél zselatin
2 kakaós piskótalap
világos és kakaós piskótacsíkok a csíkos szegélyhez

Elkészítése
Kétféle krémet készítünk. A csokishoz 2-2,5 deci tejszínt felmelegítünk, és felolvasztjuk benne a csokoládét úgy, hogy addig keverjük, amíg egyneművé válik. Hagyjuk kihűlni, majd a hűtőbe tesszük egy órára. Ezután a csokis tejszínt habverővel felverjük.
A másik krémhez a porcukorból világos karamellt pirítunk, és felöntjük a felfőzött tejjel. A tojássárgájákat és a keményítőt állandó keverés mellett hozzáadjuk, és továbbra is keverve lassú tűzön felfőzzük.Onnan levéve belekeverjük a vízben előáztatott, kicsavart lapzselatint. Amikor a zselatinos krém kihűlt, hozzákeverjük a maradék tejszínből felvert habot.
A piskótákkal kibéleljük a tortaformát: először az oldalát, felváltva kakaós és világos piskótacsíkokkal, ezután tesszük az aljára az egyik kakaós piskótalapot, amelyre rásimítjuk a csokoládés krémet, majd lefedjük a másik tortalappal. Erre jön a karamellkrém, amire már nem teszünk piskótát, csak kakaóport akkor, amikor már kihűlt.

Életforma-tippek


További ínycsiklandó Életforma-receptek itt!

A legfinomabb torta is még finomabbnak látszik, ha szépen van díszítve. Ez a torta- és süteménydíszítő szett nemcsak praktikus, de sok dicsérő szót is hozó segédeszközünk lehet!
A tortát persze illik szép tálra helyezni, szépen szeletelni, és a megmaradt részét pedig praktikus tartóban eltenni – az ezekhez valókat mind megtalálod az Életforma Shopban!

 


A receptekhez szükséges alapanyagok akciós árai

a Mindenár.hu

rendszeresen frissülő oldalán!
Áruházválasztóval!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!