Facebook hozzászólás
426

Citromfüves hideg szőlőleves

Roskadoznak a zöldséges polcok a szőlőtől. Mivel még meleg van, jól fog esni egy kis hideg előétel, a Citromfüves hideg szőlőleves. Elkészítési ideje mindössze 20 perc. 

Citromfüves hideg szőlőleves

Elkészítési idő: 20 perc
Energiatartalom: 1 adag: 310 kcal
A recept forrása: Ványi László mesterszakács

Hozzávalók 4 személyre:

– ízlés szerint citromfű
– 1 csipet só
– ízlés szerint kristálycukor
– 1/2 db citrom
– 1 evőkanál finom liszt
– 2 dl tejszín
– 1 kg szőlő

A szőlőt megmossuk, leszemezzük, a felét félretesszük levesbetétnek. A szőlőszemek másik felét villával vagy kézzel összetörjük, és hideg vízben feltesszük főni. Mintegy 5 perc alatt elkészül, ezután leszűrjük. A tejszínt kikeverjük a liszttel, és behabarjuk vele a levesalapot. Pici sót adunk hozzá, és ízlés szerint cukorral édesítjük. Beletesszük a félretett szőlőszemeket, majd további 10 percig főzzük. Az elkészült levest jól lehűtjük, tálalás előtt belekeverjük a
megmosott, finomra vágott citromfüvet. (Ha a forró levesbe tesszük, a citromfű megbarnul és elmegy az illata.) Tetszés szerint pár csepp citromlével gazdagíthatjuk az ízét.

forrás: www.videkize.hu

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!