Citromos báránycomb
Bár idehaza viszonylag ritkán fogyasztunk bárányt, nem szabad elfeledkezni erről a kulináris élvezetről. Egy isteni bárányrecept, melyet mindenképpen ki kell próbálnia minden háziasszonynak!
Hozzávalók:
egy 1,5 kilós báránycomb,
2 citrom leve,
1 citrom,
2 gerezd fokhagyma,
1,5 deci olívaolaj,
2 babérlevél,
1 kiskanál vágott zsályalevél,
1 ág rozmaring,
só,
néhány szem egész bors.
Elkészítése:
a fűszereket és a finomra vágott fokhagymát egy edényben összekeverjük, majd bedörzsöljük vele a húst, meglocsoljuk a citromlé felével, és legalább 24 órára hűtőbe tesszük. Utána sütőedénybe rakjuk, meglocsoljuk az olívával és a maradék citromlével, beborítjuk a citromkarikákkal, és lefedve puhára sütjük. Közben saját levével öntözzük, s ha szükséges, egy kis vizet öntünk alá. Bármilyen köret illik hozzá.
Hozzászólás zárolva.