Citromos-boros halkocsonya
Citromos-boros halkocsonya. Finom hűvösen, ebédre, vacsorára, bármikorra! Friss kenyérrel, kevés joghurttal kikevert majonézzel kínálom. A száraz fehérbor el ne maradjon mellőle!
Citromos-boros halkocsonya
Elkészítési idő: 30 perc
Energiatartalom: 1 adag: 200 kcal
A recept forrása: Petrovics György mesterszakács
Hozzávalók 4 személyre:
– 80 dkg hal
– 1 csomag zselatin
– ízlés szerint sárgarépa
– ízlés szerint cukorborsó
– ízlés szerint lilahagyma
– ízlés szerint citrom
– ízlés szerint kapor
– ízlés szerint újhagyma
– ízlés szerint színes bors
– ízlés szerint só
– ízlés szerint fehérbor
Szándékosan nem adtam pontos mennyiségeket a hozzávalókból, ki-ki ízlése szerint, kedvére „dúsítsa” a kocsonyát a zöldség- alkatrészekből.
Barátaim egy jól sikerült horgászás után igazán élvezik, ha nem mindig halászlé vagy rántott hal kerül az asztalra az esti borozgatás alkalmával.
A halakat filé és patkó alakúra vágom, citromos sós vízben puhára főzöm. Miután megpuhult, a főzőlét leszűröm, és a zselatinnal összekeverem a csomagoláson található leírás szerinti módon. Ízlés szerinti mennyiségű fehérbort adok hozzá, ha szükséges, citromot is. (Ami engem illet, a kissé savanyú, boros ízt kedvelem, számomra ez a legkellemesebb, mivel a hal ízével ez harmonizál a legjobban.)
Amíg a zselatinos lé hűl, a sárgarépát és a cukorborsót megfőzöm, majd a répát egy hullámos pengéjű késsel karikára vágom. A sárgarépát, a borsót, a vékony cikkekre vágott lilahagymát és citromot, az újhagymakarikákat, a friss kaprot, a színes borsot, a halfilét és -szeleteket ízlésesen elrendezem az edényben, majd a kocsonyát ráöntöm, és a hűtőbe teszem dermedni.
Friss kenyérrel, kevés joghurttal kikevert majonézzel kínálom.
A száraz fehérbor el ne maradjon mellőle!
Jó Étvágyat Kívánunk!
Hozzászólás zárolva.