Csirke sajtmártásban
Hozzávalók: 1db.1,5 kg-os csirke, 2 dl csirkehúsleves, 3 dl száraz, fehérbor, 10 dkg vaj, 1 evőkanál liszt,10 dkg félkemény sajt, 2 tojássárgája, 2 evőkanál tejföl, kakukkfű, őrölt szerecsendió, só, törött bors.
Elkészítés:
A darabokra vágott, lisztben megforgatott csirkét 5 dkg vajban aranysárgára sütjük. Leöntjük a borral és a levessel, felfőzzük. Ízesítjük a kakukkfűvel, megsózzuk, megborsozzuk. Mérsékelt tűzön 50 percig pároljuk. A megpuhult húsdarabokat kiszedjük egy tűzálló tálra.
Egy kávéskanálnyi lisztet összedolgozunk a puha vajjal és 3 evőkanálnyi, a hús párolásából visszamaradt mártás levével. Simára keverjük, elegyítjük a lábasban levő mártással. Nagy lángon, állandóan keverve, beforraljuk. Hozzáadjuk a reszelt sajt 2/3 részét és szerecsendióval ízesítjük. Folyamatosan kevergetve hagyjuk, hogy a sajt felolvadjon. Vigyázzunk, hogy ne legyen túl sűrű! Levéve a tűzről apránként beledolgozzuk a tojások sárgájával összekevert tejfölt.
A mártással beborítjuk a hússzeleteket, a tetejét megszórjuk a maradék sajttal és egy kevés szerecsendióval. Forró sütőben ropogósra sütjük és rögtön tálaljuk. Nagy darabokban kisült burgonyával és párolt zöldségekkel körítsük.
Hozzászólás zárolva.