Csőben sült burgonya roppanó sajttetővel
Ízletes, tejszínes mártásban sült, sajtos finomság nem csak vegáknak!
Hozzávalók:
(4 személyre)
40 dkg rózsaburgonya
3 dl tej
1,5 dl tejszín
egy csipet őrölt szerecsendió, só, bors
3 dkg reszelt ementáli sajt
1 gerezd fokhagyma félbevágva
olvasztott vaj a tál kikenéséhez
Elkészítése:
A tejet felforraljuk a fűszerekkel és a közepesen vékony karikákra vágott, hámozott burgonyát 10 percig főzzük benne.
Hozzáöntjük a tejszínt is és 10-15 percig lassú tűzön pároljuk.
Egy lapos, tűzálló tálat bedörzsölünk a félbevágott fokhagymával, és kikenjük vajjal.
Előmelegítjük a sütőt. A tálba öntjük a tejszínes burgonyát, és a tetejét megszórjuk sajttal.
Addig sütjük, míg a teteje nem lesz aranyló, roppanós. Ez kb 20-25 perc.
Jó étvágyat!
Hozzászólás zárolva.