Csokikrém zabtejből
Növényi alapanyagokból készült, gluténmentesen is elkészíthető, vegán édesség, desszert. Ki gondolná, hogy zabpehely az alapja? Pedig az, és bebizonyítja, hogy abból is isteni desszert készülhet.
Hozzávalók 4 személyre
1 bögre egy órára meleg, de nem forró vízbe beáztatott zabpehely
2-3 csésze víz
2 darab, lehetőség szerint jó érett banán
1 púpozott evőkanál kakaópor
3 evőkanál chia mag
1 evőkanál mogyoróvaj (a Bulkshop boltokban nagyon jó áron kapható)
4-6 szem kimagozott datolya + valamilyen cukor / cukorpótló / szirup / méz, ha szükségesnek érezzük
1 nagy evőkanál olvasztott kókuszzsír
1 csipetnyi só
Opcionális: fahéj, vanília, instant kávé, kardamom amit szeretnénk még ízesítésként (mindenből egy kicsi)
Díszítés: Növényi hab, tört mogyoró, csokichips vagy, amit szeretnénk.
Elkészítés
1. Szűrjük le a zabpehely áztató vizét és öntsük fel 2-3 csésze vízzel, turmixoljuk tejjé. Sűrű, krémszerű legyen, ne hígítsuk fel.
2. Minden hozzávalót tegyünk a tejhez a turmixgépbe és turmixoljuk simára.
Kóstoljuk meg, édesítsük, ha szükségesnek érezzük.
3. Tegyük a hűtőbe jó pár órára, akár egész éjszakára.
4. Díszítsük, tálaljuk.
Hozzászólás zárolva.