Csokis-narancsos muffin, Csokis muffin, Sajtos-sonkás muffin
A muffin a világ legegyszerűbb süteménye, így azoknak a háziasszonyoknak is érdemes megpróbálniuk elkészíteni, akik egyébként nem tudnak sütni. Hiszen az alaptészta receptje mindig ugyanaz, ezen felül azt rakunk a muffinba, amit szeretnénk és ami van otthon.
Ráadásul divatos süti is a muffin! A hagyományosan angolszász sütemény néhány éve Magyarországon olyan felkapott lett, hogy egyre kevesebb az olyan háztartás, ahol nincs muffinsütő és muffonpapír a spájzban. Nem véletlenül!
Csokis-narancsos muffin
Hozzávalók:
16 dkg liszt,12 és fél dkg vaj vagy margarin, 12 dkg porcukor, 2 tojás, 1 kávéskanál sütőpor, 1 citrom reszelt héja, leheletnyi só, 1 dl narancslé, 1 narancs reszelt héja, egy tábla csoki
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A csokit finomra reszeljük. A lisztet keverjük össze a csokival, a sütőporral, a szódabikarbónával és a narancshéjjal. A tojást, a vajat, a narancslevet, a cukrot és egy csipet sót összekeverünk, majd ezt összeöntjük a lisztes keverékkel. Ha túl kemény a keverék, tegyünk bele még narancslevet vagy tejet! Adagoljuk a muffinpapírral kibélelt muffinformákba, 15-20 percig sütjük. (Ha szilikonos muffinformánk van, nem kell papír)
Ha megsült, díszítsük tetejét még egy kis narancshéjjal!
Csokis muffin
Hozzávalók:
16 dkg liszt,12 és fél dkg vaj vagy margarin, 12 dkg porcukor, 2 tojás, 1 kávéskanál sütőpor, 1 citrom reszelt héja, leheletnyi só, 1 tábla csoki, 3 evőkanál kakaó, egy maréknyi dió, fahéj
Elkészítés:
A száraz összetevőket, a lisztet, a darabokra tört csokit, a kakaóport, a sütőport, a fahéjat keverjük össze. Majd a folyékonyakkal tegyük ugyanezt: dolgozzuk össze a tojást, a cukrot, a vajat, a sót és a diót! A sütőt melegítsük elő 180 fokra, majd tegyük be sülni 15-20 percre. Ha megsült, a tetjét díszítsük: olvasszunk meg egy kevés csokit, és csepegtessük rá a muffinok tetjére!
Készíthetünk sós muffint is! Tökéletes például a nagy családi vacsorák előtti könnyű ebédekre!
A sajtos-sonkás muffin is nagyon finom!
Hozzávalók:
16 dkg liszt, 12 és fél dkg margarin, 2 tojás, 1 kávéskanál sütőpor, só ízlés szerint, 15 dkg sonka felvágva, 15 dkg reszelt sajt.
Hozzászólás zárolva.