Facebook hozzászólás
202

Csokoládés-sárgabarackos puding

Hozzávalók:100 puha vaj és még egy kevés200 g aszalt sárgabarack4 evőkanál brandy100 g darált mandula25 g kakaópor100 g sütőporos liszt1 teáskanál sütőpor140 g világos nyers nádcukor2 nagy tojás, felverve4 evőkanál tej100 g étcsokoládé, nagy darabokra vágva2 evőkanál áttetsző méz

Az öntethez

100 g étcsokoládé, darabokra törve

284 ml zsíros tejszín a tálaláshoz

  1. Vajazzunk ki egy 1,2 literes felfújtformát. Az aljába terítsünk sütőpapírt. Tegyük a sárgabarackot a brandyvel egy kis lábasba. Lassan forraljuk fel, majd gyöngyözve főzzük, amíg a barack felszívja a brandyt. Hagyjuk kihűlni. Öntsük a darált mandulát egy tálba. Szórjuk rá a kakaót, a lisztet és a sütőport, majd keverjük össze. Egy másik tálba keverjük habosra a vajat a cukorral, majd apránként dolgozzuk bele a tojásokat és a tejet.
  1. A barack felét vágjuk apróra. Forgassuk a mandulás-lisztes keveréket a vajas keverékbe, aztán tegyük bele a sárgabarackot és a csokoládét. Az egész barackokat tegyük a formába. Kanalazzuk rá a mézet. Öntsük rá a tésztakeveréket. Fedjük be, és gőzöljük 2 1/2 órát.
  1. A gőzölési idő vége felé készítsük el az öntetet. Tegyük a hozzávalók egy kis lábasba. Melegítsük és kevergessük, amíg sima lesz. Hagyjuk a pudingot 10 percig hűlni, majd fordítsuk ki a formából, és tálaljuk csokoládészósszal.

Elkészítési idő: 30-40 perc

Forrás: Alexandra Kiadó: 101 csábító desszert



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

7 dolog, ami télen is kiváló kerti elfoglaltság lehet

Ahogy beköszönt a tél, sokan hajlamosak elfeledkezni a kert nyújtotta lehetőségekről, pedig ilyenkor is rengeteg…

Minden, amit tudni érdemes a szemfenékvizsgálatról

A tévhitekkel ellentétben a szemészeti vizsgálat nem egyenlő az optikákban végzett éles látás vizsgálattal.…
1 / 3 462

GASZTRO

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!