Csokoládés-sárgabarackos puding
Hozzávalók:100 puha vaj és még egy kevés200 g aszalt sárgabarack4 evőkanál brandy100 g darált mandula25 g kakaópor100 g sütőporos liszt1 teáskanál sütőpor140 g világos nyers nádcukor2 nagy tojás, felverve4 evőkanál tej100 g étcsokoládé, nagy darabokra vágva2 evőkanál áttetsző méz
Az öntethez
100 g étcsokoládé, darabokra törve
284 ml zsíros tejszín a tálaláshoz
- Vajazzunk ki egy 1,2 literes felfújtformát. Az aljába terítsünk sütőpapírt. Tegyük a sárgabarackot a brandyvel egy kis lábasba. Lassan forraljuk fel, majd gyöngyözve főzzük, amíg a barack felszívja a brandyt. Hagyjuk kihűlni. Öntsük a darált mandulát egy tálba. Szórjuk rá a kakaót, a lisztet és a sütőport, majd keverjük össze. Egy másik tálba keverjük habosra a vajat a cukorral, majd apránként dolgozzuk bele a tojásokat és a tejet.
- A barack felét vágjuk apróra. Forgassuk a mandulás-lisztes keveréket a vajas keverékbe, aztán tegyük bele a sárgabarackot és a csokoládét. Az egész barackokat tegyük a formába. Kanalazzuk rá a mézet. Öntsük rá a tésztakeveréket. Fedjük be, és gőzöljük 2 1/2 órát.
- A gőzölési idő vége felé készítsük el az öntetet. Tegyük a hozzávalók egy kis lábasba. Melegítsük és kevergessük, amíg sima lesz. Hagyjuk a pudingot 10 percig hűlni, majd fordítsuk ki a formából, és tálaljuk csokoládészósszal.
Elkészítési idő: 30-40 perc
Forrás: Alexandra Kiadó: 101 csábító desszert
Hozzászólás zárolva.