Cukkibnitallérok rizsmorzsával
Ezeket a cukkinitallérokat legújabb kedvencünkkel, rizsmorzsával készítettük. A rizsmorzsa gluténmentes, tökéletesen alkalmas a zsemlemorzsa kiváltására, a gluténmentes panírozás aduásza. Korábban sok problémát okozott a gluténmentes morzsa beszerzése, jószerével csak kukoricából készült panírt tudtunk viszonylag könnyen vásárolni, de annak a karakteres íze nem illik minden ételhez. A rizsmorzsa semleges ízű, gyönyörűen piruló, jól tapadó. Alkalmas a különféle burgerekben az állag szilárdítására, összefogására, tökéletesen kiváltja ebben az esetben is a hagyományos áztatott zsömlét vagy zsemlemorzsát. A kisült tallérok csodálatos halványzöldek, kívül-belül ropogósak, mégis puhák és omlósak voltak. Főételként körettel, de burgerként is ehetők. Nagyon jól illik hozzájuk a növényi majonéz vagy bármely csípős szósz. Ezekkel tálalva dekoratív, étvágygerjesztő étel is – árulta el a bulkshop.hu. A rizsmorzsa összefogta a tallérjainkat, nem kellett hozzájuk tojáspótlót használni.
Hozzávalók 4 tallérhoz:
1 közepes nagyságú, fiatal cukkini
2 púpos evőkanál rizsmorzsa + a forgatáshoz
1-2 gerezd fokhagyma nagyon apróra vágva
1 kis hagyma / 2 szál újhagyma a zöld levelek egy részével, apróra vágva.
só ízlés szerint
1 mokkáskanál őrölt kömény
1 mokkáskanál kurkumát is tehetünk bele, szép színt ad neki
3-4 szál friss petrezselyem (csak a levelek) összevágva
Elkészítés:
1. A cukkinit reszeljük le, a levét ezúttal ne nyomjuk ki.
2. Keverjük hozzá a rizsmorzsát és hagyjuk 10-15 percig állni.
3. Tegyük hozzá a többi hozzávalót, és gyengéden dolgozzuk össze.
4. Görgessünk belőle 4 gombócot, a gombócokat alaposan fogassuk meg rizsmorzsában. Ez segíteni fog a tallérok formázásában is.
5. Közepesen meleg, vékonyan kizsírozott serpenyőbe tegyük át a gombócokat, és enyhén lapítsuk el őket. A spatulával vagy fakanállal igazítsuk el a széleket, és lassan, türelmesen süssük meg az aljukat.
A tallérok ekkor könnyedén megfordíthatók a másik oldalukra. Ezen az oldalon már nem kell hosszasan sütni őket, kissé megemelhetjük a hőmérsékletet is.
A tallérok bő, forró olajban könnyen szétesnek, tartsuk be a fentieket a problémamentes kisütéshez.
Jó étvágyat!
Hozzászólás zárolva.