Currys csirkesaláta dinnyével
Kerüljön az asztalra a nyár és a trópusok érzetét idéző gyümölcsös, izgalmas fűszerezésű csirkesaláta! Ízlése szerint kihagyhat, helyettesíthet belőle fűszereket.
Hozzávalók (6 személyre):
3 csirkemell
4 dl tejföl
6 ek chutney
1 ek currypor
1 kk friss gyömbér
3 ek kókuszreszelék
3 sárgadinnye vagy papaya
1 fej saláta (kihagyható).
A melleket bőrözze le, csontozza ki, vízgőzön párolja puhára (fedett párolóedényben kb. 15 perc), majd aprítsa finomra. Keverje össze a tejfölt, a chutneyt, a curryport és az áttört vagy finomra vágott gyömbért, majd keverje a csirkével és a kókuszreszelékkel. Tegye hűtőszekrénybe.
Vágja félbe a dinnyéket (papayát), magozza ki, majd kanalazzon bele csirkesalátát. Vagy: vágjon zöldsalátát finomra, erre tegye a csirkesalátát és a szeletelt dinnyét.
Chutney: indiai eredetű fűszeres aprított gyümölcs-zöldség keverék, rengeteg változattal, a hús ízének kiemelésére. Alaptípus: savanykás gyümölcs (alma, körte, barack, szilva), friss gyömbér, mentalevél, petrezselyemlevél, őrölt fahéj, édes gyümölcs (mangó és/vagy kókusz) apróra vágva és keverve. Van erős változata is, friss paprikát beleaprítva vagy chiliporral szórva.
Hozzászólás zárolva.