Facebook hozzászólás
194

Darált húsos karfiol

A karfiolt egész évben kapni, így ez a zöldségféleség sosem túlzottan drága. Ha darált hússal kombináljuk, kiadós és ízletes ételt kapunk.Egészséges és gyorsan elkészíthető ételt kínálunk:

Hozzávalók: (4 személyre)

1 karfiol, 2 evőkanál só, 40 dkg darált hús, 2 tojás,1 fej vöröshagyma(megreszelve), negyed teáskanál fekete őrölt bors, 1 csipet szerecsendió, 2 evőkanál vaj.

Elkészítés:

Tisztítsuk meg a karfiolt, és a torzsát keresztbe vágjuk be. Két liter sós vízben 5 percig főzzük, majd leöntjük róla a vizet,

A darált húst keverjük össze a tojásokkal, a hagymával, és másfél dl vízzel gyúrjuk simára, majd sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük.

Vajazzunk ki egy jénai tálat, állítsuk bele a karfiolt és tegyük köré a húst.

Rakjuk be előmelegített, forró sütőbe.

Ha félig megsült, rakjunk még vajdarabokat a húsra.

Jó étvágyat!

Eta



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

1 / 3 455

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!