Facebook hozzászólás
1 077

Darált hússal töltött almagömbök

Összehoztunk az almát, a darált húst és a sajtot egy nagyszerű finom fogáshoz! Ráadásul annyira jól mutat, hogy még a fogyókúrázók sem tudnak a látványnak ellenállni!

Kép: noivilag.hu

Hozzávalók
1-2 csokor kakukkfű
10 deka Gouda (Edámi) sajt
60 deka darált sertéshús
szerecsendió
3 közepes alma
2 evőkanál citromlé
6 szelet bacon
1,25 kiló burgonya
1 evőkanál vaj
3 deci tejszín
3 deci tej
4 fej hagyma
1 teáskanál zöldségleves
tej
só, bors

Elkészítése
Szeleteljünk fel két hagymát, és negyed liter vízben a zöldséglevessel együtt 15-20 percig főzzük. Mossuk meg a kakukkfüvet, tépdeljük le a leveleit, és a többi hozzávalóval együtt vágjuk apró darabokra. Reszeljük le a sajtot. A maradék két hagymát vágjuk apró kockára, gyúrjuk össze a darált hússal, a kakukkfűvel, majd sózzuk, borsozzuk.
Mossuk meg az almákat, és vágjuk keresztben félbe (úgy, ahogyan a képen látható), majd magozzuk ki, és spricceljük meg citromlével.Töltsük az almakosarakba az ízesített darált húst, majd tegyük a tetejükre a baconszeleteket és a reszelt sajtot.
A megfőzött hagymához még forró állapotban adjuk hozzá a tejszínt, és kézi botmixerrel keverjük el, majd öntsük a töltött almák tetejére, és sütőbe tesszük 20 percre 200 Celsius-fokon. A tejszínes öntettel néha locsolgassuk meg sütés közben az almákat.
A burgonyát mossuk és pucoljuk meg, majd kockákra vágva főzzük meg sós vízben. Még forró állapotban adjunk hozzá meleg tejet és meleg vajat, majd krumplinyomóval keverjük alaposan el. Sóval és szerecsendióval ízesítsük. (Forrás: nőivilág)

Életforma-tippek

Fehér bort kínáljunk a töltött almák mellé!

További ínycsiklandó Életforma-receptek itt!

Sütőben készülő ételekhez sokféle megoldást kínál
az Életforma Shop, például ilyen kerámiabevonatos tepsit!

a


A receptekhez szükséges alapanyagok akciós árai

a Mindenár.hu

rendszeresen frissülő oldalán!
Áruházválasztóval!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!