Diabetikus tejmentes zabpelyhes muffin
Minden nap végiggondoljuk, mit adjunk a gyerekeknek az uzsitáskába. Azok külön gondban vannak, akiknek diabetikus, mégis tápláló és egészséges tízórait kell készíteniük. Varga Dóra, a Budai Allergiaközpont dietetikusának ez a receptje biztosan elnyeri tetszésedet!
Hozzávalók 6 darabhoz:
- 100g apró szemű zabpehely
- 1 tojás
- 1,5dl mandulatej
- 100g szeder (idénygyümölcsökkel, például körtével, almával, szilvával is helyettesíthető)
- 1tk sütőpor
- 1ek xilit plusz
Elkészítése:
A tojássárgáját fehéredésig verjük a cukorpótlóval, hozzákeverjük a zabpelyhet, a sütőport, és felöntjük növényi tejjel. A kemény habbá vert tojásfehérjével lazítjuk a masszát, lazán hozzákeverjük a gyümölcsöket, majd szilikon muffin formákba adagoljuk a tésztát. 170 fokra előmelegített sütőben, 30 perc alatt készre sütjük, közben tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsültek-e a muffinok.
Hasonlóan praktikus receptet itt olvashatsz még, az ételallergiáról további részleteket itt tudhatsz meg!
Hozzászólás zárolva.