Facebook hozzászólás
334

Diétás hálaadási pulyka

Azoknak szól mai receptünk, akik kedveli az amerikai szokásokat, vagy csak egyszerűen szeretik a pulykát. Íme egy remek recept Hálaadásra! Amerikai szokás szerint ilyenkor, vagyis november 26-án csakis sült pulyka kerülhet a családi vacsorán az asztalra. Teremy Alex testsúlycsökkentő tanácsadó olyan recepttel lepett meg bennünket, amit elkészítve akkor is meg tudsz enni, ha diétázol!

Diétás Hálaadás napi sült pulyka

A pulykát megmossuk, majd szárazra töröljük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Két közepes almát vágjunk darabokra és adjunk hozzá egy fél vöröshagymát kockákra vágva. Ízesítsük sóval, borssal, rozmaringgal és kakukkfűvel. A pulykát megtöltjük a keverékkel, és a nyakánál illetve a hasán összetűzzük. A szárnyakat és a combokat összekötjük. 220° C fokra előmelegítjük a sütőt. Mellével lefele egy akkora tepsibe rakjuk a pulykát, hogy kényelmesen le tudjuk fedni alufóliával, majd a forró sütőbe tesszük. Kb. 30 perc múlva hozzáöntünk 500 ml alaplevet, és a sütőt 160 fokra állítjuk.

Kb. 90 perc elteltével megfordítjuk a pulykát és további 90 percet sütjük. Folyamatosan ellenőrizzük, hogy megpuhult-e már a hús? Ha igen, akkor vegyük le az alufóliát és pirítsuk meg a pulyka bőrét. Vigyázzunk, hogy ne égjen meg, és ne szárítsuk ki! Amint ropogósnak látjuk, kapcsoljuk ki a sütőt, és hagyjuk a pulykát benne 10 percet pihenni.

Hálaadasi sult pulyka, sült sárgarépa, krumplipüré, Kép: dietmaker
Kép: dietmaker

Diétás Hálaadás napi krumplipüré

Hámozzuk meg az 1 kg krumplit és mossuk meg. Egy fazékban felteszünk sós vizet forrni. Kockázzuk bele a krumplit és amikor már forr a víz, tegyük bele. Kb. 30 perc alatt puhára főzzük. Leszűrjük és egy tálban áttörjük. Célszerű robotgépet használni ehhez. Hozzáadunk  5 dkg vajat és 200 ml tejet, majd alaposan eldolgozzuk. Végül sóval, szerecsendióval beállítjuk a krumplipüré ízét. Figyelem! Ha még túl kemény lenne az állaga, akkor fokozatosan tehetünk hozzá még tejet és ízlés szerint állítsuk be vele a krumplipüré állagát!

Diétás Hálaadás napi sült répa

Vegyünk 50 dkg répát, először mossuk meg, majd tisztítsuk meg. A vastagabbakat  hosszában kettévágjuk, hogy nagyjából egyforma répa darabokat kapjunk. Előveszünk egy tűzálló tálat vagy tepsit és 4 dkg vajjal kenjük ki, majd erre helyezzük a répákat. Sóval és szerecsendióval megszórjuk a tetejét. Alufóliával lefedjük és kb. 20 percen keresztül sütjük a sütőben. Közben pár percenként mozgassuk át. Akkor lesz jó, ha szépen megpuhul a répa.

Ebből a hálaadási menüből egy diétázó – a pulyka bőrén és zsíros szaftján kívül – mindent ehet. Amíg sül a pulyka, addig megcsinálhatjuk a krumplipürét és az sült pulyka utolsó 20 percében berakhatjuk a répákat is sülni. Így egyszerre készülhetünk el mindennel – tanácsolja Teremy Alex, testsúlycsökkentő tanácsadó, a Diet Maker diéta és fogyás blog írója.

Olvasd el nyári pulykámat is. Szerintem tedd el mindkét receptet karácsonyra is!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!