Dobódj fel egy Barackos Tiramisuval!
Dobj fel! – íme az ellenállhatatlan kávés krémdesszert nevének jelentése. Ezúttal viszont a hagyományos tiramisut dobtuk fel némi barackkal!
Az alábbi recept gyors, könnyen elkészíthető, sütést nem igényel és a hamisítatlan itáliai íz-költeményt képviseli. Garantált siker!
Hozzávalók 8-10 szelethez:
1 doboz Mascarpone sajt (1/4 kg)
2-3 tojás sárgája
1 csomag vaníliás cukor
3 evőkanál kristálycukor
4-5 evőkanál Amaretto (keserűmandula) likőr (nem helyettesíthető és nem elhagyható!)
1-2 teáskanál zselatinpor
3 dl habtejszín
1 doboz/csomag babapiskóta
4 adag presszókávé (gyerekeknek koffeinmentes kávéból!)
kakaópor a tetejére (cukrozatlan!)
Lefőzünk 4 adag presszókávét, hűlni hagyjuk. Széles jénai tálat vagy valamilyen alacsony peremű, nagy tálat kibélelünk babapiskótával, meglocsoljuk a kávéval (ekkor még szorosabban össze lehet tologatni a piskótákat).
A sajthoz keverjük a tojás sárgával, likőrrel simára kikevert cukrot + vaníliás cukrot. A zselatint kevés (pár kanálnyi) vízzel felforraljuk egy pohárban mikróban vagy kis edényben a tűzhelyen; a poharat vagy edénykét hideg vizes tálkába állítjuk hűlni néhány percre (langyosra hűtsük!).
A tejszínt habbá verjük. A zselatint belekeverjük a sajtkrémbe és végül a tejszínt óvatosan hozzákeverjük. A kész krémet elterítjük a kávés piskótán és a tetejét megszórjuk keserű kakaóporral. A hűtőben fél napot pihentetjük.
A krém és piskótarétegek közé jöhet az új trükk: barackbefőtt gerezdek vagy ha idénye van, a friss gyümölcs hamisíthatatlan íze. A legtetejére díszítésül még epret is tehetünk nyáron vagy mentalevelet.
Hozzászólás zárolva.