MUSTÁRBAN PÁCOLT CSODA
Édes-csípős, avagy valóban csak ennyi
„A következő receptem ismét példa arra, hogy akár 4 dologból is lehet egyszerűen finomat készíteni. Ennyi. …és valóban ennyi!” Ezt állítja Steffel Csaba. Nos, akkor megint leköröztük a briteket, hisz Jamie Olivernek 5 dolog kellett a gyors és könnyű ételekhez. Az orultenjoetelek.hu tudója már négyből is megoldotta!
Hozzávalók:
- 4 szelet csontos karaj
- 4 evőkanál csípős mustár (pl. dijoni vagy orosz)
- őrölt rozmaring
- 2 db közepes édeskömény
- 2 db zöld alma
- bors, só
- olívaolaj
Elkészítés:
A csontos karajszeleteket megszórjuk őrölt rozmaringgal, majd szeletenként 1-1 evőkanál csípős mustárral (de normál mustárba keverhetünk őrölt chilit is) alaposan bedörzsöljük, bemasszírozzuk. Olajba fojtva 1 (akár 2 napig is!) érleljük. Grillserpenyőbe n szép, lassan megsütjük.
Az édesköményt szükség szerint megtisztítjuk (én a szárrészéből max. 2-3 centi hagyok meg, ha hosszúnak találom) az torzsarészét kissé kivágjuk, de csak annyira, hogy a „levelei” még egyben maradjanak, aztán cikkekre vágjuk, és olívaolajon kb. 10 perc alatt – attól függően, hogy milyen „puhára” szeretnénk- sütjük, megpirítjuk.
Az almát gerezdekre daraboljuk, és az utolsó percekben az édeskömény közé dobjuk; tálalás előtt sózzuk borsozzuk.
Jó étvágyat kíván hozzá: Stefel Csaba
Mogyorós lazac édeskömény salátával + 1 videoval
Marton Adrienn: privátséf, ételstyliszt, blogger, kétgyermekes anyuka. Teljes életet él. Szerinte ennek az a receptje, hogy az egészséges egyensúlyt fenntartsa az élet és az ételek között. Ezt szem előtt tartva készíti recptjeit, menüjeit.
Hozzászólás zárolva.