Egy francia és egy görög csirke recept
Aki szereti a csirkét, de már kifogyott az elkészítési ötletekből, azoknak egy francia és egy görög különlegességet ajánlunk most. Érdemes kipróbálni a hétvégén.
Csirke citrommal, krumplival és fokhagymás tejföllel (görög)
Hozzávalók: 1 egész csirke vagy mellek, 2 ek. olívaolaj, 3 ek. citromlé, 5 gerezd fokhagyma, só, bors, 2 dl csirkeleves, tejföl.
A csirkét vágja bontási darabokra, a mellet felezze. Keverjen pácot az olaj, citromlé, fokhagyma, só és bors hozzáadásával, 10 perc pihentetés után tegye bele a csirkét, pácolja hűtve 1,5 órát. Süsse a csirkét roston vagy tepsiben, erős hőn (200 C) kb. 1 órát, míg átsül. Közben a szeletelt krumplit tegye tepsibe vagy jénai tálba, öntse rá a páclevet és levest, süsse a csirke mellett míg teteje enyhén barnulni kezd. Keverje tejfölbe az áttört fokhagymát, hagyja állni hűtve 1 órát. Tálalja a csirke mellé a krumplit, külön mártogatni a fokhagymás tejfölt (a krumplit mártogatják bele).
Hozzászólás zárolva.