Facebook hozzászólás
218

Egy igazi ínyenc csemege: boros-szőlős pisztráng

Nem kívánja a nehéz húsokat? Egyen helyette inkább halat, mert nem csak finom, hanem bármilyen más húsfélénél egészségesebb. Egy óra alatt kész a vasárnapi ebéd!

A szőlő télen is a legnépszerűbb gyümölcsök egyike – Kép: PP Archív

Hozzávalók:

1,5 kiló konyhakész pisztráng,

5 deka vaj,

30-30 deka gomba,

gyöngyhagyma és fehér csemegeszőlő,

1,5-1,5 deci tejszín és száraz fehérbor,

2 citrom,

petrezselyem zöldje,

őrölt fehér bors, só.

Elkészítése:

a halakat besózzuk, citrommal bedörzsöljük, majd sós, citromos vízben készre főzzük. A felolvasztott vajban megdinszteljük a felszeletelt gombát, hozzáadjuk a gyöngyhagymát és a leszemezett szőlőt. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd beleszórjuk az apróra vágott petrezselymet. Hozzáöntjük a bort, végül a tejszínt, és mintegy 10 percig főzzük. A pisztrángokat tálra tesszük, körbeöntjük a gombás-szőlős mártással, majd az egészet megszórjuk petrezselyemmel. Vajas burgonyával vagy rizzsel tálaljuk.

További ínycsiklandó receptekért kattintson ide!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!