Egy igazi ínyenc csemege: boros-szőlős pisztráng
Nem kívánja a nehéz húsokat? Egyen helyette inkább halat, mert nem csak finom, hanem bármilyen más húsfélénél egészségesebb. Egy óra alatt kész a vasárnapi ebéd!
Hozzávalók:
1,5 kiló konyhakész pisztráng,
5 deka vaj,
30-30 deka gomba,
gyöngyhagyma és fehér csemegeszőlő,
1,5-1,5 deci tejszín és száraz fehérbor,
2 citrom,
petrezselyem zöldje,
őrölt fehér bors, só.
Elkészítése:
a halakat besózzuk, citrommal bedörzsöljük, majd sós, citromos vízben készre főzzük. A felolvasztott vajban megdinszteljük a felszeletelt gombát, hozzáadjuk a gyöngyhagymát és a leszemezett szőlőt. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd beleszórjuk az apróra vágott petrezselymet. Hozzáöntjük a bort, végül a tejszínt, és mintegy 10 percig főzzük. A pisztrángokat tálra tesszük, körbeöntjük a gombás-szőlős mártással, majd az egészet megszórjuk petrezselyemmel. Vajas burgonyával vagy rizzsel tálaljuk.
További ínycsiklandó receptekért kattintson ide!
Hozzászólás zárolva.