Facebook hozzászólás
89

Egy villámgyors étel: Mozarellás omlett

Gyorsan elkészíthető, tápláló és ízletes előétel, de önálló fogásként is fogyasztható. Mai ebédnek is kitűnő, de akár vacsorának is szívesen ajánljuk!

Hozzávalók: (1 főre, illetve előételként 2 személyre)

2 tojás, 1 csapott evőkanál liszt, fél pohár tejföl, 1 friss, zacskós (125 gr.) mozarella sajt. (Egy nagy, s nem az aprók)

Elkészítés:

A két tojást felverjük, belekeverjük a tejfölt és a lisztet. Egy közepes serpenyőben kevés olíva olajat, vagy margarint felhevítünk, majd beleöntjük a masszát és takaréklángon megsütjük az egyik oldalát, annyira, hogy vastagságának legalább háromnegyede átsüljön. Majd, mint a palacsintát megfordítjuk. (nem baj, ha a maradék massza közben belefolyik a serpenyőbe).

A mozarella sajtot felszeleteljük, s az omlett megsült oldalának egyik felére helyezzük a szeleteket. Mikor az omlett megsült, a másik felét ráfordítjuk a sajt szeletekre. Levesszük a tűzről, s még néhány percig állni hagyjuk, hogy sajt jól beleolvadjon. Ha egyedül fogyasztjuk, már tálalhatjuk is. Ha ketten, akkor félbe vágjuk (így tulajdonképpen egy-egy negyed körcikkelyt kapunk) és kétfelé tálaljuk. Kínálhatunk mellé friss fejes salátát, vagy céklasalátát is.

Jó étvágyat kívánunk!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

A mechanikus férfi karórák titkai

A mechanikus órák világa varázslatos és izgalmas, különösen azok számára, akik értékelik a hagyományokat és a…

Női balerina cipők őszre – hogyan viseld őket, hogy mindig gyönyörű legyél?

Az őszi hónapok beköszöntével sokan a melegebb, zártabb lábbelik felé fordulnak, de a női balerina cipők továbbra…
1 / 631

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!