Facebook hozzászólás
5 221

KARÁCSONYI ÍNYENCSÉG

Egyben sütött májak

Soha nem volt olyan egészséges London lakossága, mint a György-korabeli években. Az ok rém egyszerű, sok friss zöldséget, halakat, és BELSŐSÉGEKET ettek. Ez utóbbi nem igazán divat nálunk manapság, pedig nagyon kár, ha lemondunk róla. Ezt is feltétlenül ki kell próbálni – ez ajánlja a Magyar Sörgyártók Szövetsége is!

Egyben sült májak, Kép: Pintér Árpád
Kép: Pintér Árpád

Ha nem grillen vagy füstön, hanem a konyhai sütőben készítjük, akkor alacsony hőfokon (légkeveréssel 90-100 Celsius fokon), zsírpapíron süssük. Tehetünk mellé kakukkfüvet, fokhagymát, alá pedig kicsi kacsa zsírt.

Mit igyunk hozzá?
Különleges komlózású vörös ale-t

Extra tipp:
A borjúmájról nem távolítjuk el a hártyát, mert az védi meg majd sütés közben a kiszáradástól.

Szent Jakab kagyló argentin rákfarokkal

Szent Jakab kagyló rákfarokkal, főcím, Kép: Magyar Sörgyártók Szövetsége
Kép: Pintér Árpád

Pompás falatok kerülnek ki karácsonykor is a mediterrán konyhából. Sokan félnek belevágni ilyenkor valami újba, pedig nagyon megéri, és még egyszerű is! Ezzel a fogással például egyszer sikerült úgy elvarázsolnom a páromat, hogy onnantól sok fogásra már nem volt szükség! Próbáljátok ki, és lesz nektek is egy jó kis meglepetés!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!