Egyszerű és gyors! Epres-fahéjas-mandulás torta
Egy tökéletes édesség ebéd, vagy vacsora után. Próbálja ki, nem fog csalódni! Epres-fahéjas tortaHozzávalók:175 g darált mandula175 g puha vaj 175 g finomított kristálycukor
175 g sütőporos liszt
1 teáskanál őrölt fahéj
1 tojás, plusz 1 tojássárgája
450 g eper, lecsumázva és felszeletelve
porcukor a szóráshoz
felvert zsíros tejszín, joghurttal (tökéletes a görög joghurt)keverve, a tálaláshoz
- Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Vajazzunk ki és béleljünk ki sütőpapírral egy 23 cm átmérőjű, csatos tortaformát. Egy robotgépben dolgozzuk össze a darált mandulát, a vajat, a cukrot, a lisztet, a fahéjat, a tojást és a tojássárgáját, hogy sima tésztát kapjunk.
- A keverék felét öntsük a formába, és simítsuk el. Osszuk el az epret a tetején. Öntsük rá a maradék tésztát. Simítsuk el.
- Süssük 60-65 percig. 40 perc után ellenőrizzük: ha a torta túlzottan barnul, takarjuk le alufóliával. Amikor megsült, a torta kissé megemelkedett és sötét aranybarna.
- Rövid ideig hagyjuk hűlni, aztán vegyük ki a formából. Csúsztassuk egy tálra, és hintsük meg porcukorral. Tálaljuk melegen, szeletelve, kanalazzunk mellé görög joghurtos tejszínt.
Elkészítési idő: 1 1/4 óra
Forrás: Alexandra Kiadó: 101 csábító desszert
Hozzászólás zárolva.