Facebook hozzászólás
163

Egyszerű és gyors ételek

Ezek a gyors ételek, akár egytálételként, de második fogásként is megállják a helyüket, a család étvágya és a háziasszony ideje szerint. Nekünk már sikerünk volt velük! Próbálkozzon!

CSIRKECOMBOK VADASAN

Hozzávalók: 4 nagyobb csirkecomb, 10 dkg trappista sajt, 4 savanyú uborka, 10 dkg füstölt tarja; a mártáshoz: 1 sárgarépa, kisebb zeller, 1 babérlevél, 3 dl fehérbor, 1 dl víz, 1 dl tejföl, só, bors, ételízesítő.

Elkészítése: A combokat kicsontozzuk, kiverjük, és sózzuk, borsozzuk. Minden szeletre egy-egy tarját fektetünk, megszórjuk reszelt sajttal és a gyufaszálnyira metélt uborkával. A töltött húsokat félbehajtjuk, megtűzzük fogpiszkálóval és forró olajban megsütjük. Kiszedjük és melegen tartjuk. A mártáshoz a felaprított sárgarépát és zellert, babérlevelet megfőzzük a bor és víz keverékében. Ha megpuhult, a babérlevelet kivesszük, összeturmixoljuk és hozzáadjuk a tejfölt. Ízlés szerint ízesítjük, majd leöntjük vele a töltött combokat. Párolt rizs kíséretében tálaljuk.

VIRSLIS KRUMPLIKROKETT

Hozzávalók: 1 kg krumpli, 10 dkg virsli, 1 csokor petrezselyem, 1 ek. olaj + a sütéshez, 8 dkg reszelt sajt, 2 tojássárgája, 1 csipet szerecsendió, 1 ek. ételízesítő; a bundázáshoz: liszt, 2 tojás, prézli.

Elkészítése: A krumplit héjában megfőzzük. Az olajat felforrósítjuk, és a lebőrözött, feldarabolt virslit 4-5 percig pirítjuk benne. Kiszedjük, és hűlni hagyjuk. A krumplikat még melegen meghámozzuk, krumplinyomóval áttörjük. Hozzáadjuk a virslit, a reszelt sajtot, a tojássárgáját, a felaprított petrezselymet, a szerecsendiót és az ételízesítőt. Alaposan összekeverjük. A masszából kroketteket formázunk, és enyhén összenyomjuk, hogy 5-6 cm átmérőjű korongokat kapjunk. Lisztbe, egy csipet sóval felvert tojásba, majd a prézlibe forgatjuk, és bő, forró olajban kisütjük. Egyszerre keveset tegyünk a serpenyőbe, és addig süssük, amíg aranybarnák lesznek. Szalvétára szedjük, lecsöpögtetjük, és azonnal tálaljuk.

SERTÉSTOKÁNY TÉSZTÁVAL

Hozzávalók: 10 dkg mélyhűtött zöldborsó, 1 közepes vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 20 dkg sárgarépa, 35 dkg csiperkegomba, 30 dkg sertéscomb, 20 dkg széles metélt, 3 ek. olaj, 3,5 dl zöldségleves (kockából), 1 dl főzőtejszín, csipetnyi cukor, 1-2 ek. citromlé, 2-3 ek. ételsűrítő (Gustin), só, bors; a díszítéshez: petrezselyem zöld.





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!