Egyszerű, finom epres Charlotte torta
Egyik olvasónk egy nagyon egyszerű, finom és mutatós tortát küldött be nekünk. Annyira jól néz ki a képen, hogy mi is elkészítjük…Próbáljátok ki, és ha tetszik szavazzatok rá!
Epres Charlotte torta:
Elkészítés:
- Szokott módon 6 tojásból piskótát sütünk. Még melegen konyharuhába csavarjuk. Mikor kihűlt eperlekvárral megtöltöm.
- Kb, 2 órán keresztül állni hagyom (különben a lekvár kifolyik a szeletelésnél). Közben elkészítem a túrós epres tölteléket.
Töltelék:
- 50dkg túró, 20 dkg Rama margarin, 20 dkg porcukor, kb. 30 dkg eper, 2-3 dl felvert tejszín (én a hulalát vagy a habmestert szoktam használni) és fél citrom leve.
- A margarint a porcukorral habosra keverem, majd hozzáadom a túrót, a citrom levét, a felvert tejszínt és az apróra vágott epret.
- A pikatótekercset felszeletelem és kibélelek vele egy nagy tálat, beleteszem a túrós epres tölteléket és a tetejére is piskótatekercset teszek.
- Hűtőben tároljuk kb 2-3 órán keresztül. Majd tálcára teszem, úgy, hogy a tálból kifordítom.
Jó étvágyat kíván Kati!
Hozzászólás zárolva.