Facebook hozzászólás
356

Javában zajlik az eperszezon! 3 finom epres receptet hoztunk ennek örömére

Az eper nem csak finom, hanem rendkívül egészséges is: nagy mennyiségben tartalmaz olyan antioxidánsokat, melyek segítenek a szervezetnek megvédeni a DNS-ünket. Kezdd már a reggelt édesen – íme a legegyszerűbb receptek eperből.

Itt a várva várt eperszezon! Ki tudna ellenállni a gyümölcsök hűsítő erejének egy forró nyári napon? Az eper nem csak finom, hanem rendkívül egészséges is: nagy mennyiségben tartalmaz olyan antioxidánsokat, melyek segítenek a szervezetnek megvédeni a DNS-ünket. Kezdd már a reggelt édesen – íme a legegyszerűbb receptek eperből.

Ismét kopogtat a nyár, amire egész évben vártunk. Feléledt a természet, és vele együtt a gyümölcsszezon is beindult. Bár a letöbb szupermarketben télen is hozzájuthatunk kedvenceinkhez, az ízek igazán csak egy természetes úton megérett, szezonját ünneplő gyümölcsben tudnak érvényesülni. Végre gond nélkül élvezhetjük a koranyár slágerét, az epret. Nem véletlenül a legnépszerűbb piros gyümölcs: fogyasztható magában ízletes nassolnivalóként, frissítő nyári saláta részeként, vagy akár kedvenc reggeli müzlid mellé. Az illatos, édes, lédús eper szinte bármilyen ételt képes feldobni. Íme a legszuperebb receptek eperből!

Eperszezon
Végre itt van az eperszezon – Depositphotos

A megunhatatlan epres smoothie

Kedveled a smoothie-kat és a turmixokat? Az a legjobb bennük, hogy gond nélkül keverhetünk bele még zöldségeket is, mindig finomak lesznek. Teljes értékű nassolnivalónak számítanak fagyi helyett, ráadásul egészségesek is. Fagyassz le két marék epret, egy banánt, és keverd össze egy evőkanál zabpehellyel. Turmixold össze egy kevés növényi tejjel, ízlés szerint adj hozzá fahéjat. Édesíteni már biztos nem kell!

Reggeli gyümölcsmix, az örök klasszikus

Te is mindig azon gondolkozol, mit egyél reggelire? Ne gondold túl! A natúr joghurt banánnal, liofilizált gyümölccsel, chia maggal és granolával vagy zabpehellyel több, mint tökéletes! Öntsd egy tálba az összevetőket, és hagyd pár percig állni, hogy az ízek összeérjenek A liofilizált gyümölcsök – amiket például a Mixittől szerezhetsz be – adják majd ropogósságát, a joghurt és a megpuhult zabpehely pedig a lágyságot. Ülj ki a napra, és hallgass mellé megnyugtató zenét – nem is kezdődhetne jobban a nap!

Epres túrótorta egyszerűen és egészségesen!

Torta délután, vagy desszertnek? Miért ne? Ha szeretnéd, laktózmentes változatban is el tudod készíteni az eperszezon egyik sztárját, azaz az epres túrótortát!

A túróréteghez szükséged lesz 500g laktózmentes túróra, 2 teáskanál vaníliakivonatra, 350ml habtejszínre, 90g nádcukorra, 20g porzselatinra, és egy csomag habfixálóra. A kekszréteghez 180g háztartási kekszre, 100g vajra lesz szükség. Az ínycsiklandó eperzselé a tetején nagyjából 150-200g eperből és 20g porzselatinból áll össze. Elkészíteni is nagyon könnyű: a kekszréteghez a kekszet aprítógépben daráld le, majd add hozzá az olvasztott vajat. A masszát egy sütőpapírral bélelt kapcsos forma aljába nyomkodd, úgy, hogy a széle felé legyen egy kis pereme. Hagyd egy kicsit pihentetni a hűtőben, közben a túrót villával kezdd összetörni.

Add hozzá a vaníliát és a cukrot, vagy édesítőt. A tejszínt habfixálóval verd habbá, és egy keveset, kb 50 ml-t vegyél ki belőle, majd add hozzá a zselatint. Pár perc elteltével egy rövid időre tedd a mikróba. Ezután már csak keverd hozzá a zselatinos tejszínt a túróhoz, majd apránként a felvert tejszínt is, és a masszát kanalazd rá a kekszes rétegre. Az epres réteg elkészítéséig ez is pihenjen egy kicsit a hűtőben – ehhez az epret egy kis lábasban melegítsd fel, a porzselatint egy kevés vízzel keverd, add hozzá az epret, amit pedig ízlés szerint akár édesíthetsz is még. Ha elkészült, öntsd rá a túrós rétegre! Pihentesd ezt is minimum 3 órát, azután szeletelheted is! Ne felejtsd el megkínálni a többieket – biztos, hogy imádni fogják.

Teljesen mindegy, éppen hol vagy – az irodában, egy tóparton, vagy az erkélyeden – ezek az epres finomságok biztosan felfrissítenek. Irány a piac!

Még több epres recept itt:



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

1 / 3 454

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!