Facebook hozzászólás
1 150

A 3 LEGFINOMABB EPRES KOKTÉL

Májusi ízek a koktélpoharadban

Koktélos rovatunkban a budapesti PIÑA Coctail Bar csapata vezet be minket a koktélok történelmébe, a legizgalmasabb eredetsztorikba, és kedvenc szezonális vagy épp ikonikus koktéljainak titkos receptjeibe. A sorozat második részét a májusban termő gyümölcsök inspirálták. Három kedvenc tavaszi koktélt ismerhetünk most meg, amiket akár otthon is elkészíthetünk!

A szezonalitás nemcsak az ételekben, de a koktélok terén is nagyon fontos, ami nem véletlen, ugyanis a minőségi gasztronómia számára a természet kincsei jelentik a legnagyobb ihletet. A május pedig egyértelműen a spárga és az eper körül forog. Ugyan a PIÑA-ban szeretjük az extravagáns vagy épp meglepő ötleteket és fúziókat, de ha koktélról van szó, inkább az utóbbi alapanyagra koncentrálunk… Reméljük, hogy nem bánjátok!

Egy finom Strawberry Aperolt? Fotó: PIÑA Coctail Bar
Egy finom Strawberry Aperolt? Fotó: PIÑA Coctail Bar

 

  • STRAWBERRY APEROL

Hozzávalók: pürésített eper (kb. 6 cl), Aperol (4 cl), citromlé (2 cl), pezsgő (felöntéshez, 1-2 dl)

Az igazi nyári klasszikus, mindannyiunk kedvenc olasz koktélja, az Aperol Spritz is elkészíthető epres változatban, de álljunk meg egy pillanatra, hiszen arról még nem beszéltünk, hogy a házi eperpüré is mindössze 2 perc alatt elkészíthető otthon! Ehhez a friss, piros epret megmossuk, durvára vágjuk és botmixerrel vagy robotgéppel pürésítjük. Ha véletlenül többet készítesz belőle, még egy finom panna cotta vagy pár gombóc fagylalt tetejére is tökéletes!

Így készítsd el a koktélt: töltsd egy jéggel teli borospohárba az alapanyagokat (a pezsgőt utolsóként!) és egy hosszú kanállal alaposan keverd át az italt.

  • STRAWBERRY FRESH
Van ennél frissebb? Fotó: PIÑA Coctail Bar
Van ennél frissebb? Fotó: PIÑA Coctail Bar

Hozzávalók: menta levél (4-6 db), pürésített eper (kb. 4 cl), vodka (4 cl), ananászlé (felöntéshez, kb 1-2 dl), citromlé (2 cl), igény szerint cukorszirup (2 cl), őrölt fekete bors

Ez a koktél egy pohárban ötvözi a nyár legfrissítőbb ízeit: a balkonládából csippentett mentalevél, a trópusi nyaralásokat felelevenítő fanyar, de édes ananászlé, és az érzékeinket felébresztő őrölt bors garantáltan felráz minket!

Így készítsd el: ágyazz meg jéggel egy nagy pohárban, tölts bele minden folyékony hozzávalót, majd egy hosszú szárú kiskanállal alaposan keverd át. Díszítsd friss mentalevéllel és eperszeletekkel!





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!