Facebook hozzászólás
1 151

A 3 LEGFINOMABB EPRES KOKTÉL

Májusi ízek a koktélpoharadban

Koktélos rovatunkban a budapesti PIÑA Coctail Bar csapata vezet be minket a koktélok történelmébe, a legizgalmasabb eredetsztorikba, és kedvenc szezonális vagy épp ikonikus koktéljainak titkos receptjeibe. A sorozat második részét a májusban termő gyümölcsök inspirálták. Három kedvenc tavaszi koktélt ismerhetünk most meg, amiket akár otthon is elkészíthetünk!

 

  • STRAWBERRY MINI SHAKE
Így néz ki az epres mini-shake. Fotó: Van ennél frissebb? Fotó: PIÑA Coctail Bar
Így néz ki az epres mini-shake. Fotó: Van ennél frissebb? Fotó: PIÑA Coctail Bar

Hozzávalók: pürésített eper (kb. 4 cl), tequila (4 cl), citromlé (2 cl), cukorszirup (2 cl)

Ez a vadóc mini-turmix egy mexikói nyaralásra repít minket, elkészíteni pedig elképesztően egyszerű. Ha nincs hozzá otthon koktél shakered, összerázhatod egy lezárt befőttes üvegben, vagy egy kisebb és egy nagyobb, szemből egymásba illeszthető műanyag pohárral.

Így készítsd el: az alapanyagokat rázd össze jéggel, majd szűrd le a jégről egy talpas kehelypohárba. Nyársra húzott friss eperrel dekoráld.

Extra tipp: ha nincs otthon cukorszirupod, egyszerűen készíthetsz! Két rész kristálycukrot forralj össze egy rész vízzel, majd hagyd kihűlni. Nem romlandó, így sokáig használhatod koktélkészítéshez! Más édesítőszerekkel helyettesíteni viszont nem javasolt, ugyanis azok nem adják meg azt a szirupos állagot, ami a koktélkészítéshez fontos.





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!